Inleiding en features

Roccat

Roccat is een merk dat zich uitsluitend op gamingproducten richt en waar we eerder al de Roccat Kone, Taito en Tusko van reviewden. Deze keer kregen we opnieuw drie producten van het bedrijf: de Apuri, Vire en Kave. Het gaat respectievelijk om een mouse bungee, een mobiele gamingheadset en een volwaardige 5.1-gamingheadset. Ook nu weer worden de producten grondig onder de loep genomen en wordt bepaald of deze producten het Must Have-label verdienen of een enkele reis naar het hiernamaals. De Roccat Kone zat trouwens ook in het pakket, maar behalve een nieuwe doos is aan dit product niets veranderd. Onze eerste review van de muis geldt dus nog steeds.

Roccat Apuri

De Roccat Apuri is een mouse bungee zoals we die nog niet eerder zagen. De traditionele vormgeving is vervangen door een driepoot, aan de bovenkant voorzien van een kabelgeleider van flexibel rubber. Daarnaast dient de Apuri ook als passieve of actieve USB-hub met vier poorten. De Apuri maakt deel uit van Roccat’s SDMS-systeem, wat staat voor Smart Desktop Management System. Dat systeem zorgt voor een opgeruimde werkplaats en een comfortable werkhouding. De Apuri draagt een adviesprijs van 39,99 euro.

Roccat Vire

De Vire wordt door Roccat geprofileerd als de lichtste gamingheadset ter wereld. Roccat prijst de headset aan voor haar miniem gewicht van 15 gram, de ingebouwde microfoon die achtergrondgeluiden filtert en de comfortabele vormgeving van de oordopjes. Bovendien is de headset bijzonder veelzijdig: ze kan gebruikt worden voor mobiele communicatie, gaming of gewoon om naar muziek te luisteren. Ook een beschermend zakje wordt meegeleverd met de Vire. Dat alles draagt een prijskaartje van 39,99 euro.

Roccat Kave

De Roccat Kave is een 5.1-gamingheadset, die het surroundgeluid mogelijk maakt door de interne speakers van de headset te positioneren in een hoek van 12 graden. Roccat belooft een groot draagcomfort, maar ook een makkelijk te gebruiken headset. De Kave is namelijk te besturen met een speciale controle-eenheid, die het geluid van de vier kanalen apart kan regelen. Bovendien wordt de subwoofer gebruikt als vibratie-unit voor een optimale game-ervaring. Daarvoor moet je wel een prijs van 89,99 euro betalen.