3min

Tags in dit artikel

,

Energieke deurspion

Omdat de DP1 zich niet kan voeden met de stroomvoorziening van de belinstallatie en we ook geen wandcontactdoos naast onze voor- of achterdeur hebben, besluiten we niet alleen de functionaliteit, maar ook de accuduur van deurspion te testen. We hebben de spion strategisch neergelegd zodat deze telkens het moment registreert dat we ons thuiskantoor betreden of verlaten. Nee, we bellen niet aan, maar laten de deurbel lekker in stand-by staan. Bij het benaderen van de deurbel licht de belknop telkens heel attent in het blauw op. Bij elke druk op de knop van de bel neemt de DP1 een snapshot van de beller. Zodoende weet je precies wie wanneer aan de deur heeft gestaan. We moeten toegeven dat de kwaliteit van opnames prima is. Ook nachtopnames zijn van goede kwaliteit. De kwaliteit van het scherm zelf is niet top, maar desondanks is deze heel goed bruikbaar voor het doel waarvoor deze is bedoeld. De opnames worden automatisch opgeslagen als snapshots op een micro-SD kaart. Deze is helaas niet bijgevoegd en de DP1 heeft geen intern geheugen waarop de snapshots (tijdelijk) worden opgeslagen. Gezien de hoge prijs van deze DP1 vinden we het ontbreken van opslaggeheugen of een meegeleverd opslagkaartje en flinke tekortkoming. Want wat kost een 1GB kaartje nu tegenwoordig inkoop?

Basis unit

De base unit van de DP1 is prachtig gevormd en ligt lekker in de hand. De bediening via het gevoelige touch screen gaat heerlijk intuïtief. Alle instellingen zijn via een pictogram-gestuurd menu te doen. Zelfs de meest grote digibeet zal geen problemen hebben om het belsignaal naar eigen wens in te stellen.
Lekker handzaam. Jammer dat de bel niet meer werkt wanneer de base unit wordt meegenomen naar de werkplek.
De vormgeving van de DP1 nodigt uit om de unit in de hand te nemen, maar meenemen van dit scherm naar de werkplek is echter geen optie. Deze unit is essentieel voor de voeding van de bel unit en dus voor de werking van het gehele systeem. Uitnemen van de ‘tablet’ maakt het systeem onbruikbaar en is uitsluitend handig om de accu van de unit bij een stopcontact elders op te laden. Voor een bedrijf of afdeling in een bedrijf geen probleem. Leg de unit na kantoortijden aan de lader en niemand die hier hinder van ondervindt. Voor een kleine zelfstandige die kantoor aan huis heeft wordt het al wat lastiger. Wel lekker rustig ’s avonds natuurlijk.
De programmatuur en de gebruikersinterface van EZVIZ zijn prima in orde.
De EZVIZ DP1 kan ook worden opgeladen wanneer deze aan de deur is bevestigd, maar hiervoor dient er wel een wandcontactdoos direct naast de deur aanwezig te zijn. Is deze er niet, dan kost dit al snel een paar honderd euro extra om deze door een kundig installateur te laten plaatsen. Als dat al mogelijk is. Of anders een lastig verlengsnoer gebruiken. Hierom komt het voor veel gebruikers al snel aan op de accuduur van deze deurbel. Tijdens onze duurtest stellen we vast dat de accuduur van deze unit ook al tekort schiet. Met een gemiddelde accuduur van een dag of tien is deze zelfs te kort om een korte vakantie te overbruggen.