2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Eerste Indruk

Eerste indruk begon direct bij het openmaken van de enveloppe van Dolphin-IS. Uit de papieren Magix doos viel een boekje en een cd in een goedkoop, papieren hoesje. Ik snap best dat we een review sample krijgen, maar dit is wel erg karig. Ik kan me niet voorstellen dat een dvd doosje meer zoveel geld kost om te produceren. Ik ga er vanuit dat als de software koopt, je gewoon een doos of een dvd hoesje koopt waarin je alles netjes kan bewaren.

Helaas zit bij dit pakket slechts een beknopte handleiding. Er is ook een uitgebreide (of normale, het is maar hoe je het ziet) handleiding meegeleverd, maar die is alleen in PDF vorm op de cd te vinden. Ik vind dit altijd erg jammer, zeker voor een Premium of XXL versie. Een boek leest in mijn ogen gewoon veel lekkerder dan een PDF op een scherm en voor een duur pakket van 99,- wat je voor de Premium versie mag neertellen kunnen ze wat mij betreft best een gedrukte handleiding meeleveren voor een uitgebreid pakket als deze. Magix is niet de enige die dit niet meer doet, maar ik blijf het toch erg teleurstellend vinden zolang we niet allemaal over een e-reader beschikken.



Ik mik de cd in de dvd rom speler en start de installatie. Net als bij de vorige versie duurt de installatie erg lang. Ik heb een redelijk recent systeem met een snelle processor en goed geheugen, toch duurde de installatie een goed half uur. Ik heb zeker twee keer wat drinken kunnen halen en de beknopte handleiding van een pagina of 20 kunnen doornemen.

Eenmaal opgestart verschijnt het begin scherm van het programma en kunnen we beginnen.

Table of contents