2min

Tags in dit artikel

Inleiding en features

Inleiding


Logitech is één van de belangrijkste spelers op de markt van de invoerapparatuur. Het heeft een groot aantal muizen in haar gamma, elk met hun eigen doel. De Logitech Performance Mouse MX komt uit het topsegment van Logitech en werd samen met de Anywhere Mouse MX gelanceerd als één van de eerste twee muizen met Darkfield-technologie, die we op de volgende pagina in detail bekijken. De Performance Mouse MX richt zich op mensen met glazen tafels, professionele gebruikers en mensen met een gevulde geldbuidel, aangezien de adviesprijs 99,99 euro bedraagt. Fanatieke gamers zijn bij deze muis niet aan het juiste adres, zij worden door Logitech doorverwezen naar de G9x.



Features


Twee dingen maken de Performance Mouse MX bijzonder: de eerdergenoemde Darkfield-technologie en het gebruik van de Unifying-ontvanger. Verder heeft de muis een instelbare muisgevoeligheid tot 1500 DPI, geen wereldschokkende waarde, maar de Performance Mouse MX is dan ook niet bedoeld als gamingmuis. De muis heeft verder twee zijdelingse knoppen, een zoomknop, een duimknop en natuurlijk ook een scrollknop. De knop kan klikken, verticaal scrollen en horizontaal kan traploos of in trapjes gescrolld worden dankzij Logitech’s free-scrollingtechnologie. Die feature kan geactiveerd worden door middel van de knop onder het scrollwiel.



De muis krijgt zijn stroom van een meegeleverde batterij, die niet opgeladen wordt via een laadstation, maar door middel van een micro-USB-aansluiting vooraan op de muis. Dat maakt het mogelijk om ook met de muis te werken als ze opgeladen wordt, net zoals bij de Xbox 360-controller. Daarvoor worden bij de muis heel wat accessoires geleverd: een benodigde USB-kabel, maar ook een USB-verlengkabel, een USB-stekker en een etui om dat alles mee te nemen onderweg.