2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Graphics en Geluid

Nitro ziet er over het algemeen goed uit voor de Wii. Het spel is niet realistisch en zo dient het ook niet te moeten overkomen op ons, maar heeft een getekend karakter. Dit maakt het spel grappig, maar toch ietswat amateuristisch. De wielen van de auto’s zien er hier en daar vierkant uit. Ook de auto’s zijn niet altijd even gestroomlijnd, ondanks dat de Wii natuurlijk zijn beperkingen heeft, had het wel beter gekund dan EA hier heeft laten zien.


De achtergronden zien er overigens goed uit. Alles hierin is gedetailleerd weergegeven en de flats, de bruggen en zelfs de lantaarnpalen doen niet onder voor de werkelijkheid. Echter, dan blijft mijn vraag overeind staan: waarom dan niet meer aandacht besteden aan de wagens tijdens het rijden? Dit terwijl je in de ‘garage-optie’ een iets betere en gedetailleerdere versie te zien krijgt. De garage optie hoor ik je nu denken, dat klinkt goed. Ja klinken doet het maar meer dan een kleurtje en een brush (logo) op de zijkant van je auto valt er niet aan te passen.


Aan het geluid is overigens niets op aan te merken. Wanneer je drift, hoor je duidelijk je banden over het asfalt scheuren. Ook je toerenteller hoor je opkomen en in de verte hoor je de achtergrondmuziek lekker uit je speakers knallen. Nee, er is zeker een vette sound. Een leuke optie was overigens wel geweest, dat je je cd-speler een nummer verder kon zetten. Helaas, dit zit niet in het spel verwerkt.