2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gameplay

Darksiders is een action-adventure game met veel mogelijkheden en waar je talloze uren in kan steken om het uit te spelen, en ook nog zonder dat het gaat vervelen. Zoals je in de inleiding las houd ik normaal niet erg van dit soort spellen en was ik bang dat het me snel zou gaan vervelen. Het tegendeel is wel bewezen met dit spel. Darksiders heeft me namelijk positief verrast door zijn veelzijdigheid en doordat je jezelf goed gaat inleven in het spel. Je kunt bijvoorbeeld ook zwemmen wat een leuke toevoeging is. Hierdoor kun je in de wereld nog meer dingen tegenkomen.

In Darksiders zijn meerdere dingen terug te vinden, zoals: puzzels, gevechten met vele demonen en eindbazen. Ook het voorbij komen van obstakels hoort erbij en het zoeken van de weg.

Het camerastandpunt is af en toe vrij lastig doordat je meerdere vijanden in je scherm hebt en je kunt op dit moment jezelf niet focussen op één vijand, wanneer je dit wel probeert te doen heb je veel last van de andere vijanden.




Puzzels


In het spel zitten verschillende puzzels. Je moet bijvoorbeeld een muur doorbreken door er een bom op te plakken en deze aan te steken door middel van de boemerang langs een fakkel te gooien en door te sturen naar de bom. Ook kun je door middel van water bepaalde afgronden overbruggen. Deze puzzels zijn leuk voor tussendoor en het zorgt ervoor dat je gebieden soms twee keer moet doorkruisen om nieuwe toegangen te zoeken.


Gevechten


In Darksiders zitten meerdere soorten gevechten, soms moet je een bepaalde tijd met monsters vechten om jezelf er weer uit te redden. Een andere keer gaat het over het verslaan van een eindbaas. Om een eindbaas te kunnen verslaan komt het meestal niet neer op het hersenloos hakken, maar gaat het meer over het uitvoeren van een bepaalde opdracht. Bij Jailer moet je bijvoorbeeld eerst schieten op zijn bulten waarna hij krom gaat staan en je hem kan aanvallen.
Verder lopen er door de hele wereld monsters rond die jou aanvallen, deze kun je vervolgens verzwakken totdat je ze met een finishing bruut ontdoet van hun hoofd, of ze finaal doormidden hakt. Dit wordt allemaal afgemaakt met hele bloederige beelden, maar het blijft toch erg leuk om te zien.