2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Het bedrijf


Cooler Master is een bedrijf dat zich richt op het maken van computeronderdelen. De oprichting vond negen jaar geleden plaats, in 2001. Het bedrijf produceert verschillende soorten producten waaronder behuizingen, koelers en voedingen. Echter houdt de onderneming zich ook bezig met het maken van vele accessoires op het gebied van computers.

Naar eigen zeggen vindt het bedrijf het belangrijk om innovatief te zijn. Dat staat dan ook centraal in het beleid. Cooler Master streeft naar producten die zowel op het gebied van prestaties als kwaliteit steeds beter worden. Dat resulteert dan ook in een relatief groot assortiment. Op het moment van schrijven bestaat het assortiment van Cooler Master uit 39 verschillende behuizingen.

Het design van de producten staat ook hoog in het vaandel bij Cooler Master. Buiten de prestaties om is het bedrijf ook van mening dat het belangrijk is om op de smaak van de consument in te spelen.

De behuizing in het kort


De Cooler Master CM 690 II Advanced is de opvolger van de Cooler Master CM 690 zoals eerder te lezen viel. Het uiterlijk is aangepast, maar de basis is grotendeels hetzelfde gebleven. Op het gebied van features is er het één en ander veranderd. Zo heeft Cooler Master de behuizing onder andere geschikt gemaakt voor waterkoeling en is er nagedacht over de toekomstmogelijkheden van de behuizing. Een voorbeeld daarvan is de houder voor grafische kaarten waar later in deze review meer aandacht aan geschonken wordt.

In deze review wordt de Advanced-versie besproken. Cooler Master gaat ook nog een andere versie uitbrengen die over minder features beschikt. Bij deze versie gaan de VGA-houder, de drive bay converter (naar 1,8/2,5-inch) en het dock voor de 3,5-inch harde schijf ontbreken.

Deze Advanced-versie is verkrijgbaar vanaf zo’n 77 euro en is per direct verkrijgbaar.