2min

Tags in dit artikel

,

Installatie software en kabels

Software


De software installeren is een fluitje van een cent. De erg kleine installatiesoftware (4MB) kan worden gedownload van de website van Fanatec, waarna de installatie kan beginnen. Je kiest het pad van installatie en daar gaan we.

Effe wachten…

De installatie duurt vrij lang, of misschien beter gezegd het voelt alsof het lang duurt. De laadbalk staat erg lang aan het begin van het venster. Na de installatie van de software staat er een Porsche-logo met paarse achtergrond op het bureaublad.

Kabels


Een apart kabelmanagementsysteem zoals de Logitech G25 en G27 heeft dit stuur niet. Alle kabels worden aan de zijkanten van het stuur gemonteerd. Aan de rechterkant van het stuur zit de aansluiting voor USB. De aansluiting zit vast in het stuur en de kabel hiervan is ongeveer 180 cm lang. Onder de aansluiting van USB vinden we de aansluiting voor stroom. Dit is een ronde male, die je vaker ziet. De kabel naar de adapter is 145 cm lang, en aan de adapter kun je zelf een tweepolige stekker plaatsen met een lengte die je maar wilt. Helaas was er bij dit reviewexemplaar geen standaard stekker geleverd.
Links van de USB-aansluiting en de stroomaansluiting zijn twee female PS/2-connectoren. Hier kunnen de schakelunits en de pedalen op bevestigd worden. De paarse aansluiting is voor de schakelunit en de groene is voor de pedalen. Aan de linkerkant van het stuur zit overigens ook een paarse PS/2-aansluiting. In zowel de pedalen als de schakelunits zitten ook female PS/2-connectoren. De kabel benodigd is een male -> male. In feite kun je dus zowel voor de pedalen als voor de schakelunits een zo lange kabel gebruiken als jij wilt, aangezien deze kabels ook los te verkrijgen zijn bij je electronicaboer om de hoek. De kabel die bij de pedalen werd geleverd is ongeveer 250 cm. De USB-kabel die je kunt gebruiken om de pedalen direct op de pc aan te sluiten is 200 cm lang.

De aansluitingen zitten handig aan de zijkanten, makkelijk los te halen dus.

Het mooie van deze hele set is dat als er een kabel kapot gaat, je meteen naar een willekeurige winkel kunt gaan voor een vervangende kabel zonder dat je het bedrijf hoeft te contacteren om garantie omdat ze graag een eigen type kabel gebruiken.