2min

Tags in dit artikel

,

Software

De software van Fanatec is op het eerste gezicht vrij standaard. Je kunt in het eerste scherm alles testen. Stuuruitslag, D-pad, schakelbak, pedalen, force feedback en vibratie van het stuur kunnen worden getest.

Het testscherm

Op de tweede pagina kunnen we instellingen aanpassen. Als eerste zien we een centering spring checkbox, jammer dat deze niet in kracht is in te stellen, de wheel illumination checkbox is uit aangezien dit stuur geen verlichting heeft.
Verder zien we dat de draaihoek instelbaar is, de demperkracht, een drift mode en een checkbox voor combined pedals. In spellen met goede force feedback is demperkracht het beste uit, aangezien de spellen dit zelf regelen. De demper zorgt voor iets meer weerstand in het stuur en de force feedback effecten worden iets milder doorgegeven. De drift mode zorgt ervoor dat driften makkelijker gaat. Het stuur beweegt makkelijker, waardoor je omzwiepende konten makkelijker kunt opvangen. De checkbox voor combined pedals zegt genoeg. Het zet het rem- en gaspedaal op dezelfde as.

Instellingen

Telemetry data is het laatste scherm waar je kunt kiezen om data uit spellen te halen en voor het stuur en/of de pedalen te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen wat er op het display moet staan, in welke gevallen het stuur moet vibreren (geen force feedback!), of wanneer het rempedaal gaat trillen. Ook kun je hier de vibratie van het rempedaal testen. Vooralsnog werken al deze features alleen in het spel rFactor na installeren van een in de driver meegeleverde plugin, maar mogelijk komen er snel meer plugins voor andere spellen.