2min

Tags in dit artikel

White Knight Chronicles: Intro & Storyline

Intro


White Knight Chronicles is ontwikkeld door Level-5 en Japan Studio en valt in het fantasy JRPG-genre. De videogame werd op 25 December 2008 al uitgebracht in Japan en op 2 Februari 2010 in de VS. Op de Tokyo Game Show van 2009 werd de sequel, genaamd White Knight Chronicles 2, al aangekondigd. De game beschikt over een single-player campagne en een online co-op mode. Alleen verkrijgbaar voor de PlayStation 3.


Storyline


Het avontuur begint in ‘The Kingdom of Balandor’. Bij de poorten van Balandor wordt een mysterieuze man door de poortwachters tegengehouden en wordt verzocht zijn gezicht te laten zien. Als de poortwachter vervolgens in de ogen van de man, gekleed in een lang gewaad, kijkt vindt hij het opeens allemaal wel best en laat hem passeren. Vervolgens wordt overgeschakeld naar het balkon waarop prinses Cisna over Balandor uitkijkt. De prinses heeft in een oorlog met de Farians, een vijandelijk volk, haar moeder voor haar ogen vermoord zien worden en heeft sindsdien geen woord meer gezegd. Achter haar staan de koning en zijn creepy bediende te overleggen over het aankomende bal ter ere van de prinses waarop ook de Farians uitgenodigd zijn. Kort erna arriveert Archduke Dalam (Farian) en beginnen de voorbereidingen voor het feest.


Balandor

Hoofdpersoon Leonard is in dienst bij een oude man en moet voor het aankomende bal de wijn verzorgen. Je eigen avatar wordt geïntroduceerd als nieuwe werkkracht. Nadat je 20 minuten lang naar cutscenes hebt gekeken mag je beginnen aan je eerste veldtrip. Leonard en je eigen personage verlaten vervolgens Balandor om de wijn voor het feest te halen. Terug in Balandor is het feest al in volle gang.

Kort na aankomst loopt alles in de soep. De koning van Balandor en Archduke Dalam worden vermoord en vervolgens mag jij de prinses redden uit een benarde situatie. Via tunnels onder het kasteel kom je in de schatkamer en vind je een enorm wit harnas, de White Knight. Vervolgens gaat alles in rap tempo. Leonard is een van de ‘waardige’ en bestuurt de White Knight, de prinses wordt ontvoerd en er wordt een nieuwe member aan je party toegevoegd. Je quest, het redden van de prinses, kan beginnen.


Het verhaal is een beetje cliché. Koning dood, prinsesje ontvoerd, prinsesje redden. Het is een beetje voorspelbaar en het volgen is niet weggelegd voor de ongeduldige gamer. De cutscenes zijn mooi, de stemmen zijn goed en de sfeer is wordt mooi overgebracht. Alleen het feit dat je in het begin van het spel meerdere keren 25 minuten achter elkaar filmpjes aan het kijken bent zal niet door elke gamer als pluspunt worden beschouwt.