4min

Buitenkant

Algemeen


De behuizing is voor het grootste gedeelte in het zwart gehuld, maar kent ook een aantal witte accenten. Zo zijn de demonteerbare afdekplaatjes voor de uitbreidingssloten in het wit gehuld en voor de constructie van de 3,25-inch drive bays en de bladen van de meegeleverde fans geldt hetzelfde. De behuizing rust op vier zilveren voetjes van plastic die zijn uitgerust met een speciaal soort foam om stabiliteit te bieden aan de behuizing en verschuivingen op een egaal oppervlak tegen te gaan.


Voorkant


De voorkant is op het gebied van kleur afhankelijk van de gekozen variant van de behuizing. Het ontwerp blijft er echter wel hetzelfde om en valt met één woord te omschrijven: strak. Aan de bovenkant is alleen een gedeelte van de blauwe LED zichtbaar die aangeeft of het systeem aan of uit staat. Verder zijn er geen tierelantijntjes te bekennen aan de voorkant.

De voorkant dankt zijn strakke uiterlijk aan het feit dat deze als deurtje wordt gebruikt en daarmee de twee intake fans in combinatie met de 5,25-inch drive bays afdekt. In het deurtje zijn magneten aanwezig die de deur op een degelijke wijze dicht houden.

Wanneer het deurtje geopend wordt zien we aan de achterzijde geluidsdempend materiaal bevestigd om de geluidsoverlast van het systeem terug te dringen. Tevens worden nu de twee 5,25-inch drive bays zichtbaar waarvan er één geconverteerd kan worden naar een 3,5-inch drive bay. Tot slot zien we onderaan de plaatsen waar twee fans geplaatst kunnen worden die ook met een deurtje van hun ventilatiegaten ontdaan kunnen worden. Wanneer dit deurtje geopend wordt zien we dat dit fansysteem ook is uitgerust met stoffilters.

De vraag is of Fractal Design er verstandig aan heeft gedaan om te kiezen voor “slechts” twee 5,25-inch drive bays. Wanneer er een dvd-speler en een Blu-ray-speler gemonteerd zouden worden houdt dat in dat er in deze situatie geen plaats meer is voor bijvoorbeeld een fancontroller. Men loopt zo het risico om een bepaald gedeelte van de doelgroep te missen die meer 5,25-inch drive bays wenst om welke reden dan ook. Ondanks het feit dat je ook niet veel hebt aan bijvoorbeeld zes 5,25-inch drive bays had het me verstandiger geleken om voor drie 5,25-inch drive bays te gaan in verband met eventuele uitbreidingen.






Zijkant


Kort achter de voorkant zijn ventilatiegaten aanwezig die gebruikt worden voor het aanzuigen van frisse lucht door de twee intake fans aan de voorkant. Deze ventilatiegaten zijn zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde aanwezig.

Op het gebied van koeling biedt het linker zijpaneel plaats aan een mm fan. Het rechter zijpaneel beschikt niet over deze mogelijkheid en heeft verder niets interessants te bieden.





Achterkant


De achterkant biedt vier gaten voor de slangen van een systeem dat is uitgerust met waterkoeling. In tegenstelling tot verscheidene andere behuizingen in dit segment zijn het er twee meer dan bij de meeste behuizingen.
Onder de eerste twee gaten is plaats gemaakt voor een 120 mm fan die standaard dient voor de afvoer van lucht uit het systeem. Links van deze fan bevindt zich het I/O-paneel en onder dit paneel en de fan bevinden zich de zeven uitbreidingssloten. Één van deze zeven uitbreidingssloten kan gebruikt worden voor de montage van de fancontroller die standaard door Fractal Design meegeleverd wordt. Deze fancontroller is tevens in het wit gehuld.

Vervolgens bevinden zich rechts van deze uitbreidingssloten extra ventilatiegaten die gevormd zijn in een honingraatstructuur. Daaronder bevinden zich de andere twee gaten voor de slangen. Tot slot is er een gat aanwezig waarin de voeding tijdens het installeren zal worden bevestigd.


Bovenkant


De bovenkant van de Define R2 staat in het teken van connectiviteit en koelmogelijkheden. Boven de LED vinden we de zogenaamde Power On-button. Aan de linkerkant van deze knop zijn twee 3,5 mm jack aansluitingen te vinden waarvan er één voor een microfoon gebruikt kan worden en de andere voor bijvoorbeeld een headset. Aan de rechterkant zijn twee USB-poorten aanwezig en een eSATA-aansluiting.

Halverwege de behuizing en aan het einde van de behuizing zijn twee plaatsen aanwezig voor de bevestiging van twee 120 mm fans die opnieuw zijn afgedekt door een honingraatstructuur.