1 min

Conclusie

Fractal Design heeft met de Define R2 een prima eerste behuizing op de markt gebracht waarbij er naar mijn mening een goede balans is gevonden tussen ontwerp en stilte.

Sterke punten van de behuizing zijn de degelijke bouwkwaliteit, de aanwezigheid van relatief veel geluidsdempend materiaal en het koelsysteem. Een andere sterke kant van de behuizing is het uiterlijk. Hoewel het uiterlijk van een behuizing niet objectief beoordeeld kan worden ben ik van mening dat de meeste mensen gecharmeerd zullen zijn van het uiterlijk van deze behuizing. Menig mens zal, wanneer er een blik op de voorkant van de behuizing geworpen wordt, waarschijnlijk niet eens doorhebben dat het om een behuizing voor een computer gaat.

Een minpunt aan de behuizing met betrekking tot de toekomst en eventuele uitbreidingswensen is de verdeling van de drive bays. De twee 5,25-inch drive bays kunnen het plaatsen van ander materiaal (o.a. fancontrollers) in de weg staan.

Mijns inziens mag je voor het kostenplaatje van deze behuizing ook verwachten wat ik heb aangetroffen. Met uitzondering van het uiterlijk onderscheidt de behuizing zich niet erg van andere behuizingen in dit segment op het gebied van features. Daarom verdient deze behuizing net geen Must Have Stempel.
8.0
  • bouwkwaliteit;
  • veel geluidsdempend materiaal aanwezig;
  • koelsysteem;
  • uiterlijk.
  • verdeling van de drive bays.