1 min

Tags in dit artikel

Overklokken

Naast de standaard specificaties zijn er veel computerliefhebbers die meer eisen hebben als het gaat om hun systeemspecificaties en willen dit maximaliseren door middel van overklokken. Ook met dit moederbord gaan we proberen meer uit de cpu en geheugen te halen.

Superpi



Om een beeld te geven van prestatieverbetering door een overklok maken we gebruik van het programma Superpi en we hebben gekozen voor de 1M-test, de test waar iedere overklokker het warm van krijgt. Ik heb de cpu zover mogelijk proberen op te drijven en uiteindelijk ben ik op een snelheid uitgekomen van 3600 MHz en op 4000 MHz, er is met die moederbord dus een prima overklok te doen.


Hier ook nog een screenshot van de behaalde 4.0 GHz voor de liefhebbers.



Sisoft Sandra 2010


Naast Superpi testen we de verbetering in de prestaties ook met het programma Sisoft Sandra 2010. Hier is door middel van de Dry- en Whetstone-test te zien hoeveel sneller de cpu is geworden.


Zoals je ziet is de cpu door middel van een leuke overklok toch wat sneller geworden. De scores hebben uiteraard niet echt veel met de snelheid van het moederbord zelf te maken, maar het geeft wel een leuke indicatie van de overklokmogelijkheden van het moederbord.