3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


De Xperia X10 mini pro wordt geleverd in een mooie wit-blauw gekleurde doos. De doos bevat wat informatie over het product, alsook foto’s van het apparaat. Eenmaal open zal de Xperia X10 mini pro je gelijk aan liggen te kijken. Naast de telefoon zelf vind je ook een handleiding, headset met extra oordopjes, usb-kabel en een stekker waarin de USB-kabel desgewenst ingeplugd kan worden.


Uiterlijk


Qua uiterlijk is de mini pro goed afgewerkt. De laklaag en de chromen details zien er stijlvol uit, al zijn de vormen niet zo voor de hand liggend en misschien ook wat te ‘hard’. De telefoon is vrij vierkant en dat geldt ook voor de randen aan de voorkant van de telefoon. De achterkant is gelukkig wel mooi afgerond, zodat de telefoon wel lekker in je hand zal liggen.

De drie knoppen aan de voorkant vallen naast het scherm zelf erg op. De knoppen zijn respectievelijk een optie-, home-, en terug-knop. De functies van de laatste twee spreken voor zich, het indrukken van de eerste knop zorgt er voor dat er extra opties bij een programma of scherm tevoorschijn komen.


Op de bovenkant is de standby-knop en jack-plug te vinden. De linkerzijkant bevat een micro-USB-aansluiting terwijl we aan de andere kant volumeknoppen en een sluiter-knop voor de interne camera zien. Onderaan het toestel is de microfoon te zien, alsook een straphouder, hoewel er geen bandje met de telefoon mee wordt geleverd.

De achterkant van de telefoon toont de lens en LED-flitser, alsook het bekende logo van Sony Ericsson, en een aantal inkepingen waar de speaker zich achter bevindt.


Het speciale van de mini pro, naast de grootte, is natuurlijk dat deze telefoon een QWERTY-toetsenbord heeft. De telefoon kan openklappen en presenteert dan een toetsenbordje. De knopjes op de ramplank zijn helaas net wat te klein om comfortabel mee te typen, maar het voelt toch fijner en sneller aan dan met het aangepaste virtuele toetsenbord.

Bij het inklappen gebeurt er echter soms ineens iets aparts, de telefoon blokkeert en als je te hard duwt zal het toetsenbord ineens uit zijn voegen klappen. Hopelijk is dit een probleem van ons review-model. Het is tijdens het reviewen in ieder geval wel een aantal keer voorgekomen.

Dat de telefoon voornamelijk op vrouwen gericht is, blijkt duidelijk uit de kleuren waarin de telefoon beschikbaar is, namelijk zwart, rood en roze. Overigens blijft de voorkant altijd dezelfde kleur, zwart namelijk.

Accessoires


Zoals al beschreven wordt de Xperia X10 pro mini geleverd met een USB-kabel, netstroom-adapter, headsetje en extra oordopjes. De eerste twee accessoires spreken voor zich, de headset verdient wat extra aandacht.

De headset ziet er namelijk zeer stijlvol uit, vaak worden telefoons afgescheept met slechte headsets die niet fijn in de oren zitten en ook niet bijzonder goed klinken. Niets van dit alles bij deze telefoon. Het gaat bij deze headset om in-ear oortjes die geweldig goed in de oren passen en waarvan het geluid ook zeer goed is, zowel hoge als lage klanken klinken prima. Na aanschaf van deze telefoon zal het normaal gezien zeker niet nodig zijn om nog een geschikte headset aan te schaffen.