3min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruik (2)

Touchscreen


Het aanraakgevoelige scherm van de Xperia X10 mini pro is niet om over naar huis te schrijven. Zoals eerder opgemerkt gaat het vegen niet geweldig en ook het klikken wil nog wel eens fout gaan. Het komt meer dan eens voor dat er een andere knop wordt geselecteerd dan bedoeld wordt. Overigens heb ik niet eens dikke vingers, dus mensen die dat wel hebben zullen al helemaal niet overweg kunnen met deze telefoon, vrees ik.

Muziekspeler, TrackID en radio


Over de muziekspeler kunnen we kort zijn, deze is simpel en werkt prima. Er is een integratie met het internet waarmee de telefoon ook extra informatie over een nummer en artiest kan opvragen. Het kan zomaar eens handig zijn. Overigens is de speaker van goede kwaliteit en ook op een hoog volume klinkt het geluid nog erg goed.

TrackID kan gebruikt worden zoals Shazam. Het idee van dit programma is dat het de gebruiker in staat stelt om informatie op te vragen over een muziekfragment dat op het moment op bijvoorbeeld de radio wordt afgespeeld. Mocht je een leuk nummer voorbij horen komen maar de artiest niet gelijk herkennen, kan je dit zo opvragen door middel van TrackID. De software neemt een fragment op en geeft aan om welke artiest en welk nummer het gaat.

De FM-Radio is helaas niet uitzonderlijk goed, over het algemeen worden alle gebruikelijke zenders ontvangen, maar een groot deel helaas wel met een achtergrondruis, wat mij zelf erg stoort. Het is dus aan te raden om de telefoon kennis te laten maken met je eigen muziekcollectie, mocht je het apparaat ook als MP3-speler willen gebruiken.

Browser


Helaas valt de browser aardig tegen. Elke zichzelf respecterende smartphone heeft een browser en zo ook de mini pro. De browser werkt, en daar is eigenlijk ook wel het meeste mee gezegd. Om een pagina in de volle breedte te zien moet er wel erg ver uitgezoomd worden, wat ontzettend traag gaat, in tegenstelling tot het scrollen. Dus tijdens het surfen zal het scrollen vaker gebeuren dan het in- en uitzoomen.







Camera


Ook de camera heeft in vergelijking met de X10 een aardige metamorfose moeten ondergaan. Heel erg veel functies zijn verdwenen en eigenlijk het enige dat over is gebleven zijn vier modi, namelijk Auto, Macro, Twilight en Sport. Verder heb je ook de mogelijkheid om de flitser aan te zetten.

Wat betreft het schieten van video’s is het met de opties eigenlijk nog dramatischer gesteld, er zijn twee modi over en dat zijn ‘Normaal’ en ‘Voor MMS’. Tevens kan ook hier worden gekozen voor de flitser.

De kwaliteit van de geschoten foto’s en filmpjes zijn echter wel meer dan acceptabel, al lijkt de telefoon wel moeite te hebben met een groot licht-donker contrast, zoals op de foto’s van de verschillende Jaguars van onze benedenburen te zien is.