1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Benchmarks

Benchmarks zijn scores die gegenereerd worden door speciale programma’s die daar voor gemaakt zijn. Door middel van deze scores is te zien welk toestel beter is dan de andere in een bepaald onderdeel.
Voor het testen van Android toestellen gebruiken wij de gratis benchmarkapplicaties Caffeinemark en Neocore. In de tabellen maken we een vergelijking met de scores van andere Android-toestellen die we getest hebben.

CaffeineMark


CaffeineMark was als eerste aan de beurt. Dit programma meet hoe het gesteld is met de snelheid van het apparaat. Omdat we het hier niet bepaald over een krachtpatser hebben, is het geen wonder dat de telefoon niet in de bovenste regionen voor komt.








Neocore


De tweede benchmark is de Neocore benchmark. Met behulp van Neocore is te meten wat de maximaal haalbare frames per seconde (FPS) zijn. Telefoons zijn natuurlijk niet bedoeld om op te gamen maar het is wel steeds meer mogelijk. Hoe meer FPS, hoe minder ‘lag’ of vertraging je hebt.

Helaas kon de mini pro niet op dezelfde resolutie benchmarken als de andere Androids en is de score dus niet representatief. Op een resolutie van 320 x 240 haalde de mini pro een score van 42.7 frames per seconde. De andere telefoons zijn op 320 x 480 getest.

Aangezien de resolutie van de mini pro precies de helft is van de gewone resolutie zou de score in principe door tweeën gedeeld kunnen worden wat dan neerkomt op een score van 21.35 FPS.