3min

Tags in dit artikel

,

Buitenkant

Wat direct aan de behuizing opvalt is de voorkant. De mesh te samen met de uitstekende delen creëren een uiterlijk die niet bij iedereen in de smaak zal vallen.
Daarnaast is de kleur niet geheel zwart. Het is eerder een donkere tint grijs. Al met al moet je van het ontwerp houden. Persoonlijk vind ik het niet verkeerd, al neig ik wat meer naar een strakker uiterlijk zonder uitstekende onderdelen.


Ten eerste zien we een externe 5,25”-bay waar je bijvoorbeeld een optische drive in kan stoppen. Ook een externe 3,5”-bay ontbreekt niet. Beide bays zijn afgedekt met plaatjes die vast zitten met twee clips. Zo kan je makkelijk een optische drive installeren indien dat gewenst is.


Onder deze bays bevindt zich het front I/O-paneel.
Het bijzondere is dat er een USB 3.0-poort aanwezig is; dit is een eigenschap die we nog niet vaak zijn tegengekomen. Het uiteinde van de USB 3.0-kabel bestaat uit een normale USB male. Dit is gedaan omdat er nog geen universele standaard voor de aansluitingen op het moederbord is. Dankzij deze oplossing kan je er wel gebruik van maken: je lust de kabel door één van de waterkoelings-gaten aan de achterkant en steekt hem in één van de USB 3.0-poorten van je moederbord die op het I/O-paneel aanwezig zijn.
Naast de USB 3.0-poort zien we ook nog twee normale USB 2.0-poorten en de gebruikelijke mic- en audio-jacks.


Er is een grote power-knop aanwezig. Vlak onder deze knop zitten de status-LED-indicatoren en de reset-knop. Opvallend is dat de reset-knop wel erg klein is uitgevoerd, vooral als je hem vergelijkt met de power-knop. Op ongeveer het midden zien we het In-Win logo. Dit logo wordt door blauwe LEDs verlicht als de computer eenmaal aanstaat. Stoor je echter aan het felle blauwe licht? Geen probleem: enkel een molex-stekker niet aansluiten en het logo licht niet meer op.


De hele voorkant is bedekt met een metalen mesh die een honingraat-structuur heeft. Achter deze mesh zitten ook nog eens stof-filters. Aan de voorkant zitten tevens twee ventilatoren. Ongeveer op het midden zit een 140 mm ventilator die rechtstreeks lucht blaast op je videokaart en processor. Helemaal onderaan zit nog eens een kleine 80 mm ventilator die de koeling verzorgt voor de harde schijven.



Het zijpaneel is ook een vermelding waard. Deze biedt namelijk plaats voor maar liefst vier 120 mm ventilatoren. Halen we het zijpaneel er even af dan zien we dat deze ook is uitgerust met stof-filters. Zo te zien zijn er koelings-mogelijkheden zat, wat een welkome aanwinst is aangezien dat nog wel eens een probleem is bij kleine behuizingen.


De achterkant is helemaal in het zwart uitgevoerd, iets wat velen onder ons wel kunnen waarderen. De plek voor de voeding bevindt zich onderin in de behuizing. We zien dit keer geen 120 zoals bij veel midi-towers, maar een 92 mm ventilator. Hierdoor is de behuizing net wat smaller dan een normale behuizing. De bedekking voor de uitbreiding-sloten zijn ook in het zwart uitgevoerd. Helemaal bovenaan zien we nog drie gaten voor eventuele waterkoeling of waar je de USB 3.0-kabel door heen kan leiden.


De bovenkant is uitgerust met een 140 mm ventilator. De plek waar de ventilator zit steekt een beetje uit en vlak hieronder is het In-Win logo weer te zien. Je kan er desgewenst ook een 120 mm ventilator installeren. En wat zien we hier weer? Juist, een stof-filter. Dit is erg mooi om te zien aangezien andere fabrikanten slechts enkele openingen uitrusten met stof-filters. Bij In-Win is er een stof-filter op zo’n beetje elke mogelijke plek.


Het andere zijpaneel heeft niets bijzonders; een en al zwart.


De onderkant is voorzien van vier rubberen voetjes. Deze zorgen dat de behuizing minder geluid maakt en dat hij een stukje van de grond af komt. Dit is namelijk bedoeld voor mensen die hun voeding ondersteboven in hun behuizing plaatsen. Zo kan de voeding lucht aanzuigen van de onderkant. Deze lucht-aanvoer is wederom voorzien van een stof-filter. Deze stof-filter kan je makkelijker verwijderen en vervolgens schoonmaken.