3min

Tags in dit artikel

,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


Samsung levert de Galaxy Tab af in een doos die voornamelijk wit en aan de bovenkant groen is. Op de doos is op de voorkant een grote afbeelding van de tablet te vinden, met daaronder de logo’s van Samsung, Galaxy en de Tab. Ook op de achterkant is een legio aan merknamen en logo’s terug te vinden, naast de belangrijkste specificaties van de tablet. Alleen op de achterkant is te zien of men te maken heeft met de 16- of 32 GB-variant.



In de doos is naast de tablet zelf ook nog een (in ons geval) Italiaanse handleiding te vinden, samen met een USB-kabel die veel weg heeft van de dock-connector van Apple, zeer degelijke in-ear oortjes met rubbertjes in 3 verschillende maten en als laatste een netstroomadapter die te gebruiken is in combinatie met de dock-connector.

Uiterlijk


Samsung heeft met het ontwerpen wel met een schuin oog naar de iPad gekeken, maar heeft toch ook wel een hele eigen draai aan het design gegeven. De voorkant is heel erg schoon gehouden, het grootste deel van het oppervlak wordt uiteraard opgevuld met het 7"-scherm. Boven het scherm is subtiel het logo van Samsung te zien, waarnaast ook een lichtsensor en camera te zien zijn. Onder het scherm zijn vier touch-buttons gepositioneerd met respectievelijk de functies option, home, back en search. Deze touch-buttons lichten op wanneer het scherm aangeraakt is en blijven dan gedurende vijf seconden verlicht. Helaas is niet in te stellen dat de knoppen ten alle tijden verlicht zijn, wat vooral in het donker toch handig zou zijn geweest.



Op de achterkant vindt men een camera met LED-flitser en een aantal logo’s. De linkerkant van de Tab is van boven naar beneden voorzien van een aan/uit-knop, volumeschakelaar, Micro SD- en Sim-slot. De sloten zijn voorzien van een klepje, om stof tegen te houden en het design natuurlijk te bevorderen. De volumeknop past zich jammer genoeg niet aan op de positie van de tablet, zo wordt het gebruik van de schakelaar op sommige momenten erg onhandig.

Op de bovenkant vinden we alleen een 3,5 mm jack plug, de rechterkant is ook helemaal leeg, op een klein gaatje voor de microfoon na. Op de onderkant is alleen de dock-connector en twee speakertjes geplaatst. Al met al een zeer miniem en ook schoon design.


De tablet ligt niet bijzonder goed, maar toch zeker wel acceptabel in de hand, mits er geen kabels zijn ingeplugd. Wanneer dit wel het geval is, komen we toch een soort ontwerpfout tegen. Wanneer de tablet in portrait-mode wordt gehouden is er geen enkel probleem, maar in landscape-mode komen we toch wel wat bedenkelijke punten tegen.

Houd je de tablet met het logo naar rechts vast, dan zal je met je hand over de lichtsensor heen zitten. Standaard is de tab ingesteld om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen aan de omgeving. Dat gaat natuurlijk niet als er een hand over de sensor heen zit, de sensor zal dan ten alle tijden concluderen dat het volledig donker is en de schermverlichting dan ook zo laag mogelijk zetten. Dat is natuurlijk niet in alle situaties ideaal.

Houd je de Tab met het logo naar links, zal de jack-plug in de weg zitten. Zelf luister ik graag naar muziek, maar val ik daar mijn omgeving niet mee lastig. Met de Tab wordt het dan toch wel aardig lastig om een comfortabele manier van vasthouden te vinden.

Overigens is de Galaxy Tab ook een vrij zwaar apparaat, vooral voor zijn gewicht. Niet persé een probleem, want een licht apparaat houd je uit intuïtie ook niet stevig vast, maar de Tab had toch wel een klein beetje lichter mogen zijn.