2min

Nieuwe applicaties

Naast enkele nieuwe functies in de schil om Android, levert HTC dit keer ook een paar nieuwe applicaties mee, waarvan er zowel goede als minder goede aanwezig zijn.

De eerste applicatie heet Amazon MP3 en heeft weinig te bieden. Het is namelijk een schil voor de Amazon-webwinkel die niet in Nederland beschikbaar is. Er is weliswaar een Duitse Amazon die gratis in Nederland levert, maar of dat nu veel mensen aanspreekt, ik weet het niet. Bovendien moet je, om de applicatie überhaupt te gebruiken, de taal van de software op Engels zetten.

Nog zo’n applicatie is HTC Likes. Deze applicatie die op het moment van schrijven geen verbinding met de server kon maken, laat simpelweg de beste applicaties uit de Android Market zien, ook is er een functie die nieuwe applicaties aan raadt, op zich is dat wel handig maar Google had daar al een widget voor uitgebracht.

Ook nieuw is een applicatie om e-boeken mee te lezen. Standaard worden er al enkele boeken, hetzij Engelse, meegeleverd. Ook kunnen boeken direct gekocht worden, waarvoor HTC een deal heeft gemaakt met de boekwinkel Kobo. Helaas gaat het wel weer om alleen Engelse boeken die in deze winkel verkocht worden, maar gekochte boeken kunnen ook op andere apparaten gelezen worden (maar qua e-reader wordt alleen de Kobo e-reader ondersteund).



Weer veel interessanter is de applicatie Locations. We kennen allemaal Google Navigation, waarvoor een dataverbinding is vereist om mee te navigeren. HTC heeft dit probleem nu aangepakt door zijn eigen applicatie te bouwen die geen dataverbinding vereist. Met dit navigatieprogramma kun je snel naar interessante plekken gaan in de omgeving waar je je op dat moment begeeft, maar ook naar adressen en andere besteminngen. Ook is er Autopaneel dat alle functionaliteit van Locations bevat, maar speciaal geschikt is voor in de auto. Zo worden de aanraakgevoelige knoppen tijdelijk uitgeschakeld en is de interface aangepast.



Standaardnavigatie is geheel gratis, maar voor premiumnavigatie zul je toch moeten betalen. Dit soort navigatie bevat iets meer functies, zoals het weergeven van de aankomsttijd, huidige snelheid en het gebruik van stemgestuurde commando’s. Deze premiumnavigatie mag elke HTC Desire HD-gebruiker dertig dagen gratis proberen. Daarna moet een maandelijks abonnement afgenomen worden. Voor Benelux kost dat vier euro per maand, voor West-Europa acht euro en voor heel Europa een tientje.



Andere nieuwe applicaties zijn die om bellers te blokkeren en om gegevens (beperkt zich tot sms’jes, contacten en agenda-items) over te dragen van een oude telefoon (erg handig, dit werkt via Bluetooth en de applicatie heeft ondersteuning voor best veel modellen van HTC, Apple, LG, Samsung, Sony Ericsson en Motorola).