2min

Gebruik

Scherm

Al na een korte gebruiksperiode met de Milestone 2 ondervonden we dat het scherm niet bepaald ongevoelig is voor vingervlekken. Nu we de telefoon een langere periode hebben gebruikt, is het scherm gewoon één grote vlekkenzee. Even regelmatig wat over het scherm vegen is natuurlijk een oplossing, maar de krassen komen daarmee ongewild vanzelf.



Toetsenbord

Het toetsenbord is een kleine metamorfose ondergaan. De toetsen zijn voorzien van wat reliëf, waardoor de gebruiker wat betere tactiele feedback kan krijgen en dit bevordert het typen op het Qwerty-toetsenbord.

Door het verwijderen van de vijfpuntsdruktoets zijn de toetsjes wat groter dan bij de originele Milestone. Als vervanging van deze eigenaardige toetsen zijn er wel nog pijltjestoetsen op het toetsenbord geplaatst.



Camera

De camera-functie van de Milestone 2 werkt makkelijk. Het is zowel met de fysieke knop op de telefoon zelf, als met een knop in de applicatie zelf mogelijk om foto’s te maken. Voor ieder wat wils dus. Zelf ben ik fan van het maken van foto’s met een toets op het scherm zelf, om te voorkomen dat het toestel op het laatste moment nog beweegt.

Er zijn verschillende effecten toe te voegen aan de foto’s, de beschikbare effecten zijn dan bijvoorbeeld zwart-wit, sepia, negatief, solarise en verschillende kleuren tinten.

Het inzoomen gebeurt middels de volume-knoppen, die tijdens het gebruik van de camera-applicatie dus omgetoverd worden tot zoom-knoppen. Echter kan je het zoomen maar beter achterwege laten. We hebben immers te maken met een digitale-zoomfunctie, welke de beelden erg korrelig maakt.

De foto’s die de Milestone 2 produceert zijn acceptabel, ze zijn zeker niet denderend, maar ook alles behalve slecht. Wanneer er minder licht beschikbaar is wordt het echter wel duidelijk lastiger voor de Milestone 2. De foto’s krijgen zonder het gebruik van de flitser duidelijk last van ruis, wanneer de flitser wordt ingeschakeld zijn de foto’s prima bruikbaar.

Foto met goede belichting, zonder flits.


Foto met slechte belichting, met flits.


Foto buiten.


Foto buiten, ingezoomd.


Een foto van mijn bescheiden auto kan natuurlijk ook niet ontbreken. ;)