Motorola Milestone 2

Mobile

Inleiding

Motorola heeft een opvolger van de Milestone in de stijgers staan, logischerwijs gaat het om de Milestone 2. De grootste verbetering zit hem in de processor. De smartphone doet het namelijk niet langer met een processor die op een snelheid van 600 MHz draait, maar eentje die zijn werk op 1 GHz doet.

Verder heeft Motorola de Milestone 2 ook voorzien van ‘Motoblur’, een skin voor Android, waarmee men verschillende sociale netwerken in één applicatie kan bundelen. Zo is er natuurlijk ondersteuning voor de grootste netwerken, zoals Facebook en Twitter, maar ook kleinere services zoals Last.FM, MySpace en LinkedIn worden niet vergeten. Verdere toevoegingen van de Motoblur-interface zijn een aantal andere iconen en een telefoonboek welke gekoppeld is aan de sociale netwerken.

In vergelijking met zijn voorganger is de Milestone 2 ook voorzien van een nieuwere versie van Android, namelijk Android 2.2. Naast bewegende achtergronden betekent dit ook ondersteuning voor Flash, wat de wereld van Flashplayers, Flashgames en natuurlijk ook Flash-advertenties voor je opent.

Naast de meer softwarematige updates is de Milestone 2 ook voorzien van een ander toetsenbord. De aparte vijfpuntsdruktoets is niet langer terug te vinden op het toestel en dit zorgt er voor dat er meer ruimte over is voor de toetsen van het Qwerty-toetsenbordje. De toetsen van de Milestone waren zo goed als vlak, een veel gehoorde klacht over het toetsenbord. Gebruikers konden niet goed voelen waar de grens van een toetsje zich bevond en drukten zodoende geregeld mis. Motorola heeft zodoende bij de Milestone 2 een klein reliëf op de toetsen toegepast, waardoor de grenzen duidelijk tastbaarder zijn, wat er natuurlijk voor zorgt dat men beter kan typen met dit toetsenbordje.

Verdere aanpassingen op het fysieke vlak bevinden zich natuurlijk in het uiterlijk, al zijn het maar kleine aanpassingen. Vooral in dichtgeklapte staat lijken de Milestone en zijn opvolger erg veel op elkaar.

De Motorola Milestone 2 wordt aan Techzine.nl beschikbaar gesteld door belsimpel.nl.

Specificaties

Om je een goed overzicht te geven van de gebieden waarop de Milestone 2 is verbeterd, zetten we de specificaties van de twee telefoons naast elkaar.

Onderdeel Motorola Milestone Motorola Milestone 2
Processor Texas Instruments OMAP 3430 Texas Instruments OMAP 3630
Kloksnelheid processor 600 MHz 1 GHz
Besturingssysteem Google Android 2.1 Google Android 2.2
Interface N.V.T. Motoblur
Externe opslag D.M.V. Micro-SD (8 GB meegeleverd) D.M.V. Micro-SD (8 GB meegeleverd)
RAM 256 MB 512 MB
Interne opslag 512 MB 8 GB
Afmetingen 115 mm x 60 mm x 13 mm (LxBxD) 116.3 mm x 60.5 mm x 13.7 mm (LxBxD)
Gewicht 165 g (inclusief batterij) 169 g (inclusief batterij)
Scherm 3,7" LCD-scherm 3,7" LCD-scherm
Resolutie scherm 480×854 pixels 480×854 pixels
Netwerken HSDPA/WCDMA/GSM/GPRS/EDGE HSDPA/WCDMA/GSM/GPRS/EDGE
GPS Ja Ja
Bluetooth 2.1 2.1
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g IEEE 802.11 b/g/n
connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort en een 3,5"-plug Micro USB-poort en een 3,5"-plug
Primaire camera 5 Megapixel + flitser 5 Megapixel + dual-LED-flitser
Audio Ingebouwde microfoon, speaker Ingebouwde microfoon, speaker
Batterij-type Li-ion Li-ion
Spreektijd 6 uur 6 uur
Standby-tijd 350 uur 350 uur