3min

De Dell Vostro 3500

Verpakking

Dell stopt de Vostro in een doodnormale kartonnen doos, waar een groot Dell-logo op terug te vinden is. In de doos vinden we naast de laptop, adapter en handleidingen ook nog een aantal CDtjes terug waarmee de software van de laptop kan worden hersteld.



Uiterlijk

Qua uiterlijk is de Dell Vostro 3500 toch wel één van de betere deelnemers aan onze test. Van binnen is de zwarte plastic behuizing misschien niet zo spectaculair, van buiten des te meer. De Vostro 3500 heeft aan de buitenkant namelijk een mooie dieprode behuizing, vervaardigd uit Aluminium. De kap voelt erg prettig aan en oogt erg mooi, vooral doordat Dell het ontwerp ook aan de zijkanten en ook deels aan de onderkant heeft doorgezet.

De laptop voelt stevig aan, de scharnieren voelen zelfs wat stroef aan, maar wij hebben het liever te stroef dan te slap. Scharnieren lijden op de lange termijn vrij veel en worden steeds minder stroef. In het extreme betekent dit na jarenlang gebruik dat het scherm in sommige posities gewoon naar beneden glijdt doordat de scharnierpunten te weinig weerstand kunnen leveren. Bij de Dell Vostro 3500 zal dit niet snel het geval zijn.



De aansluitingen voor USB-apparatuur en dergelijken zitten mooi in de aluminium kap verwerkt. Aan de zijkanten vinden we drie USB-poorten, waarvan één een eSata-combinatie is. Daarnaast vinden we ook een ExpressCard-klepje en een kaartlezer. Verder vinden we voor video-output een HDMI- en VGA-poort terug, voor audio is er een mic- en audio-plug. Als laatste is er uiteraard ook een LAN-poort aanwezig.

De Dell Vostro 3500 heeft iets wat alle andere laptops uit onze test niet hadden en dat is iets wat voor sommigen wel van een groot belang kan zijn. De Vostro is namelijk uitgerust met een mat scherm, in plaats van de glanzende cover welke tegenwoordig eigenlijk zo goed als altijd terug te vinden is op de laptops. Een glanzend scherm kan strakkere beelden weergeven, maar heeft als groot nadeel dat je vooral met donkere beelden en in een lichte ruimte veel last hebt van weerspiegelingen, waardoor werken op een dergelijk scherm soms bij wijze van spreken werkelijk nekklachten op kan leveren.



Model
Merk Dell
Type Vostro 3500
Processor
Processortype Intel Core i3 330M
Kloksnelheid processor 2,13 GHz.
Aantal cores 2 (4 threads)
Opslag
Harde Schijf 320 GB
Toerental harde schijf 7200 RPM
RAM Geheugen 3 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium x32
Meegeleverde software
  • Cyberlink PowerDVD 8.3
  • Microsoft Office Starter 2010
  • Trend Micro Worry-Free Business (15 maanden)
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 3 (waarvan 1 een eSata-combipoort)
eSata 1
Uitbreidingsslots ExpressCard
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output VGA, HDMI
Audio-output Ja
Bluetooth
Scherm
Resolutie 1366×768
Videokaart Intel Geïntegreerde Graphics Media Accelerator HD
Schermgrootte 15,6 inch
Schermtype TFT-LCD met LED-verlichting en antireflectiecoating
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 374 x 249 x 35 (BxDxH in mm.)
Gewicht 2,4 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Rood, Zilver, Messing