2min

Gebruik

Eén ding dat gelijk opvalt aan de Vostro 3500 is dat we te maken hebben met een 32-bits systeem. Waarom Dell niet voor Windows 7 in 64-bits te gaan is ons een raadsel. Voor een meerprijs van 25 euro kan men er wel alsnog voor kiezen om Windows 7 Professional met 64-bits-ondersteuning te installeren.

De Dell Vostro 3500 is in gebruik eigenlijk zoals je verwacht van een laptop. Teksten typen lekker weg en het touchpad is gevoelig genoeg. De muisknoppen onder het touchpad moet je vrij ver indrukken voor respons, maar dit voelt eigenlijk juist fijn.



De mediatoetsen werken niet zo geweldig, ze lijken soms niet helemaal goed te reageren op aanraking. Dit komt vooral doordat het maar één keer per twee seconde mogelijk is om een invoer te doen. Even je volume helemaal omhoog doen is er door gebruik van deze knoppen niet echt bij, dit kan je beter met de toetsencombinatie op je toetsenbord doen. De animatie die getoond wordt bij een aanraking, zowel op het scherm als onder het knopje zelf is handig, zo weten we tenminste wanneer we de knop goed hebben ingedrukt.

Tijdens het gebruik van de laptop valt op dat het systeem vooral in idle-status erg stil is. Tijdens onze tests komen we dan ook op een geluidsproductie van slechts 42 dB, wat in vergelijking met de eerder geteste laptops redelijk laag is. Onder volle belasting is het een ander verhaal en kan de Vostro ineens erg hard blazen, terwijl de temperatuur dan toch redelijk hoog blijft.



De accu is overigens de beste die we tot nog toe voorbij zagen komen. Met onze BatteryEater-tests schopt de Vostro het tot 100 minuten tijdens de Classic-test waar de laptop flink belast wordt en zelfs 247 minuten tijdens de idle-test. dit is een accutijd van meer dan vier uur onder lage belasting, wat zeer respectabel is.

Net als bij de K52F van Asus moesten we bemerken dat het scherm vrij grote pixels bevat. Ook bij de Dell is dit het geval en zijn de pixelrijen bij sommige kleuren duidelijk te zien. Het scherm is verder natuurlijk één groot pluspunt dankzij de matte laag waardoor we de laptop ook goed buiten kunnen gebruiken.

Verder valt er eigenlijk weinig op te merken over de Dell Vostro 3500. De laptop werkt gewoon goed, heeft weinig nadelen, maar ook niet echt opvallende pluspunten.