Prolimatech Samuel 17

Inleiding

David en Goliath..

In het beginsel richtte Prolimatech zich voornamelijk op de power-users en overklokkers, mensen die de hoogste prestaties uit een computer willen halen en daar dan ook best voor willen betalen. De Prolimatech Megahalems voor de processoren en de MK-13 voor de videokaarten waren dan ook erg in trek.

Prolimatech ziet echter ook in dat de markt en behoefte groter is dan alleen die bepaalde groep gebruikers en komt nu dan ook met kleinere koelers. Voor de wat kleinere behuizing en de in opkomst zijnde HTPC’s. Vandaag bespreken we de Samuel 17, een compacte koeler die geschikt is voor HTPC’s en andere computers waar geen zeeën van ruimte voor handen is.

Wat Prolimatech met Samuel 17 wilt proberen te zeggen is het verhaal van David en de Goliath. Hierbij bleek David met zijn katapult de grote Goliath aan te kunnen. In eerste instantie bleek dit onmogelijke te zijn, maar niets bleek minder waar. Dat effect wilt Prolimatech ook met de Samuel 17 neerzetten, de koeler is klein in omvang en ziet er ook niet zo indrukwekkend uit voor een koeler. De grote vraag is nu of de koeler het verhaal af maakt en wel de grote prestaties neer kan zetten.

Het zou natuurlijk zomaar kunnen, er zijn maar weinig processor-koelers van dit formaat die uitgerust worden met zes heatpipes, iets waar ons oog meteen op viel bij het bekijken van de Samuel. Dit is een eigenschap die doorgaans weggelegd is aan de grote tower-koelers.

Prijs

Net zoals bij de high-end koelers van Prolimatech wordt er geen ventilator meegeleverd. De Samuel 17 biedt wel ondersteuning voor 120 mm ventilatoren waardoor je een ruim aanbod voorhanden hebt.

De prijs van alleen het koelblok bedraagt ongeveer 40 euro. Extra kosten voor de andere sockets zijn er niet aangezien de Samuel-17 standaard alle huidige sockets ondersteund.

Dit review exemplaar is beschikbaar gesteld door Caseking.