2min

Tags in dit artikel

,

Verpakking + Inhoud

Verpakking


De Gaia komt in een doos met weinig poespas. Op de voorkant zie je kort de aandachtspunten/hoogtepunten van de koeler zoals H.D.T. en de dual-fan-opstelling. Op de achterkant staan netjes in het kort de specificaties.



Zowel de koeler en ventilator zijn verpakt in schuim en dus niet in hardplastic. Ik kan dit meer waarderen omdat het harde plastic vaak al snel gaat scheuren waardoor je de koeler later niet meer zo fijn kan opbergen. Het schuim veert ook wat meer mee wat wel handig is bij het in- en uitpakken.



Inhoud


  • De Gaia CPU-koeler;
  • 120 mm ventilator;
  • bevestigingsmateriaal;
  • zakje koelpasta;
  • handleiding voor het installeren;
  • garantiekaart.




De ventilator is een 120 mm model welke gemaakt is van zwart plastic.
Voor de installatie is net als bij veel andere Xigmatek koelers gekozen voor een universele backplate. Wel zijn er wederom nog twee verschillende soorten balkjes aanwezig, afhankelijk van de socket van het moederbord maak je daar gebruik van.

Ook levert Xigmatek meteen voldoende rubberen schroeven mee om een eventuele tweede ventilator te kunnen installeren voor een dual-fan-opstelling.

Gezien de lagere prijs van de koeler heeft Xigmatek ervoor gekozen geen tube koelpaste mee te leveren maar een klein plastic zakje met koelpasta. Op het blootje oog te zien is dit precies genoeg voor één keer installeren. Dat kan ook eigenlijk niet anders, want na het openen van het zakje kan je de koelpaste maar moeilijk bewaren.

Specificaties


Specificaties Xigmatek Aegir SD128264
Product nummer CAC-SXHH3-U08
Sockets Intel: S775, S1156, S1366
AMD: AM2(+), AM3
Omvang (mm) 120 (L) × 50 (B) × 158 (H)
Gewicht (ex ventilator) 460 gram
Heatpipes 3 * 8 mm
Ventilator 120 mm


Specificaties ventilator
Typenummer AD1212DX-A7BGL
Grootte (mm) 120 * 120 * 25
Toerental 800 – 1500 RPM
Luchtverplaasting (max.) 56.3 CFM
Geluidsniveau 16 – 24 dBA