2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

ADATA levert de S599 in een wit doosje waarop een kleurige kolibrie staat afgebeeld. Op de voorkant zien we duidelijk de belangrijkste specificaties terug, de schijf is geoptimaliseerd voor AHCI-mode en ondersteunt het TRIM-commando van Windows 7. De lees- en schrijfsnelheden bedragen respectievelijk 280 en 270 MB/s en de schijf is voorzien van een SandForce-controller.

Op de achterkant van de witte verpakking vinden we niet veel bijzonders terug, slechts wat korte kenmerken van SSD-schijven. Stil, korte laadtijden, anti-schok, laag energiegebruik, lang behoud van data, enzovoorts.



Inhoud

In de doos zelf vinden we de op de eerste plaats de harde schijf terug. Verder is ADATA ook zo vriendelijk om een blauwe metalen 3,5 inch-bracket voor de desktop-gebruikers toe te voegen. Voor bevestiging op deze bracket zijn vier extra schroefjes aangeleverd, wat een totaal van acht maakt. Als laatste is er ook een zeer kleine handleiding.

De ADATA SF599

De harde schijf is voorzien van een mooi ontwerp, mogelijk het beste wat ik tot nog toe zag. De behuizing is vervaardigd uit geborsteld aluminium, wat goed past bij zo’n klein product. Bovenop de schijf is een grote blauwe sticker geplakt met natuurlijk de merknaam en wat andere logo’s. De achterkant van de schijf is helemaal leeggelaten, waardoor het geborstelde alumnium extra goed uitkomt.

De harde schijf is simpel te openen door middel van vier kleine kruiskop-schroefjes. Eenmaal open zien we een PCB waarop in het midden de SandForce-controller zit. Om de controller heen zitten zestien MLC flash-chips van 8 GB welke gebruikt worden voor de data-opslag. In tegenstelling tot vele andere fabrikanten achtte ADATA het onnodig om 8 GB aan opslagruimte te reserveren voor de bevordering van de prestaties, daardoor krijgt de consument in vergelijking met de andere SandForce-schijven 8 GB extra.

De S599 is met zijn volle 68 gram niet zwaar voor een harde schijf, maar voor een SSD ook zeker niet de lichtste.