Review: UFC Trainer

Gameplay (2)

Naast de work-outs kan je ook gewoon losse activiteiten doen. Dit zijn allemaal oefening om je vechttechnieken uit te proberen en je spieren even los te slaan. In totaal zijn er vier van deze activiteiten:
  • Raak de mits: een trainer staat voor je neus met een mits (stootkussentje) aan iedere hand. Het spel geeft met groene pijlen aan welke slag je met welke hand moet maken, zoals uppercuts, stompen en hoeken.
  • Vrij slaan: zoals de naam het al zegt kan je vrij slaan tegen een hangende bokszak.
  • Banden flippen: hierbij is het de bedoeling om een band eerst op te tillen en daarna omver te werpen.
  • Speedbag: de bedoeling hierbij is om met beide handen met een bepaalde snelheid tegen een boksbal aan te slaan.


Review: UFC Trainer

Deze activiteiten zijn erg simpel en gaan daarom ook gauw vervelen. Alleen Raak de mits is wel aardig omdat je hierbij nog verschillende niveaus van moeilijkheid kan kiezen.

Als laatste optie is er de mogelijkheid om een programma voor dertig of zestig dagen te activeren. Hierbij wordt er op een kalender bijgehouden op welke dagen je een work-out moet doen. Je kunt kiezen of je een programma wil voor spieropbouw, vetverbranding of conditieopbouw.

Review: UFC Trainer

Tijdens het spelen is het handig om flexibele kleren te dragen en iets van een handdoek op de grond neer te leggen, omdat sommige oefeningen om de grond moeten worden gedaan. Ook veel water drinken is zeer aangeraden, omdat je toch wel veel vocht verliest tijdens de trainingen. Als extra accessoires kan je je eigen dumbells gebruiken voor bepaalde oefeningen. Deze oefeningen zijn ook prima te doen zonder dumbells.

Ook kent het spel een multiplayer, maar deze stelt zo weinig voor dat dit met één alinea beschreven kan worden. Het enige wat je samen kan doen, is tegen een boksbal aan slaan (speedbag) en banden flippen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om zelfgemaakte work-outs naar je vrienden op te sturen, maar daar houdt het wel mee op. Erg jammer, want er hadden leukere dingen met de multiplayer gekund.