min

Tags in dit artikel

Karakters Locust

In Gears of War draait het natuurlijk de grootste tijd om gevechten met de Locust. Ten opzichte van deel 1 zijn er heel wat vijanden bijgekomen die je op je pad zult tegenkomen. Welke dat zijn zie je hieronder.

Berserkers:
Berserkers zijn vrouwelijke Locust. Zij gebruiken hun scherpe gehoor en geurzintuigen om hun prooi te zoeken en het dood te knuppelen met hun ‘hamervuisten’. De enige bekende methodes om een Berserker te verslaan is hun pantser met intense hitte te verzwakken zodat je kunt schieten, of ze naar een open plaats te lokken om ze te ver(r)assen met de Hamer of Dawn.

Bloodmounts:
Bloodmounts worden bereden door een meester van de Locust die het dier aanspoort om hulpeloze Gears met zijn massieve slagtanden en speerachtige klauwen te doden. Een goed gemikt schot op de ruiter kan deze van het zadel afgooien. Als dat gebeurd is en de Bloodmount niet meer gecontroleerd wordt, gaat het beest af op zijn honger naar menselijk vlees en is het alsnog oppassen geblazen.

Boomers (Butchers):
Een Boomer en een Butcher zijn in principe één en het zelfde schepsel, hoewel de Butcher minder pantser heeft, maar wel een groot vleesmes heeft voor het snijden van vlees van de Rock Worm die dient als voedsel voor de Locust. Zij zullen echter niet aarzelen hun mes ook in een C.O.G.-soldaat te steken.

Boomers (Flame):
De Flame Boomer is uitgerust met een Flamethrower Scorcher die door een reeks Imulsion gevulde bussen op hun rug van brandstof wordt voorzien. Zij dragen meer pantser dan standaard Boomers. Ondanks hun helmen, zijn zij zoals de meeste Boomers kwetsbaar voor headshots.

Boomers (Grinders):
De Grinders zijn uitgerust met een machinegeweer Mulcher dat zij kunnen gebruiken voor onderdrukkend vuur. Zij dragen ook hoge, bedekkende, cilindrische helmen met een vierkant Locust-symbool.

Boomers:
De langzaamste Locust, zowel fysiek als intellectueel, maar Boomers moeten niet worden afgeschreven als domme ganzen. De vuurkracht die ze met zich meedragen is niet niks, de boomshot is een verwoestende granaat-/raketlanceerder die een vijand met één enkel schot zwaar kan verwonden of zelfs meteen kan dode. Gelukkig heeft de Boomshot een lange laadtijd en hebben de Boomers de gewoonte om "Boom" te schreeuwen vlak voordat ze schieten, waardoor je weinig problemen zult hebben om nog op tijd dekking te kunnen zoeken.

Boomers (Maulers):
Maulers zijn in principe Boomers maar met veel meer bepantsering en een helm. Ook dragen ze een zilveren schild dat ze kunnen gebruiken, zodat ze niet op het lichaam kunnen worden beschoten. Dat schild is beter bekend als de Boomshield.

Brumaks:
De Brumaks zijn zeer krachtig in staat om eenvoudig een C.O.G. APC aan de kant te drukken of te verpletteren. Hun wapens zijn ook uiterst krachtig en schieten zeer explosieve projectielen af.

Corpsers:
Corpsers zijn weerzinwekkende en enorme spinachtige monsters. Het is onbekend of deze schepselen wel of niet intelligent zijn. Hun hoofden lijken bijna menselijk en hoewel ze slechts twee kleine zwarte ogen hebben lijkt het alsof ze gloeien als ze een helm op hebben.

Drones:
De Drones zijn meest voorkomende Locust. Zij behoren dan ook bij de standaardinfanterie van de Locust die op het slagveld rondlopen.

Grenadiers:
De Grenadiers zijn aangepaste Drones die veel met granaten werken. Zij zullen dus ook veel op het slagveld rond lopen.

Kantus:
Kantus is een Locust-priester die diverse schepselen en elementen kan controleren rond hem. Kantus zal met een nieuw wapen zijn bewapend genaamd het gorgon-pistool. Kantus kan ook dode Locust Drones tot leven wekken.

Nemacyst:
Nemacyst zijn vliegende bommen die worden uitgespuugd door Seeders.

Reavers:
De lichaamsstructuur en functies van Reavers zijn zeer complex. Hun roofvogelachtige hoofden zijn klein in verhouding tot hun grote lichaam. Reavers hebben hebben een taaie huid en verscheidene tentakels op de rug.

Rock Worm:
De Rock Worm is groot en glijdt van de ene tunnel naar de andere. Ze zijn op zoek naar gloeiend rood fruit dat aan het plafond van de tunnels hangt. Hun taaie huiden zijn niet te doordringen met kogels en ze hebben ook geen tijd om zich met andere zaken te bemoeien dan hun zoektocht naar het gloeiende rode fruit.

Seeders:
Seeders zijn grote dieren die Nemacysts uitspugen. Ook zijn zij goed in het verstoren van de radio. Elk van deze levende kanonnen bezit twee monden, op elk eind van zijn lichaam.

Snipers:
De Snipers zijn aangepaste Drones die met de Longshot werken. Zij zullen in tegenstelling tot de Drones en Grenadiers minder aanwezig zijn.

Theron Guard:
De Theron Guards zijn een veel taaier lid van de Locust. Zij behoren tot de hogere en meer elite rangen en zijn bevelhebbers van de Locust. Ze zijn sterker, sneller, tactischer en dodelijker dan elke andere Locust.

Tickers:
Tickers zijn een nieuwe tactische "wapen" van de Locust. Het zijn lopende tijdbommen die, als er een vijand komt, snel achter een hoekje gaan staan wachten en als de vijand dichtbij is zichzelf opblazen.

Wretches:
Wretches hebben betrekkelijk weinig kracht, maar komen in grote aantallen. Ze komen vanuit het niets en vallen onverwachts aan. Daarnaast kunnen ze rake klappen uitdelen.