min

Tags in dit artikel

Conclusie

Net als bij Gears of War is de hype rond Gears of War 2 het helemaal waard. Epic laat zien dat de Xbox 360 goed kan concurreren met de Playstation 3. Zoals Vincent Dinkela in zijn review van Gears of War al laat weten biedt deel 1 een perfecte basis voor deel 2 en dat blijkt nu ook. Er is zelfs rekening gehouden met een derde deel!

Dat is ook meteen het nadeel van het spel. Het einde was helaas wat abrupt in mijn ogen. Ze hebben meer zaken opengehouden voor een vervolg dan dat ze dat in deel 1 hebben gedaan. Dat is wel een beetje een teleurstelling. Wat ook wat tegenviel is dat ze een act hebben gemaakt wat mij betreft een beetje overbodig is en zonde van de tijd van de ontwikkelaars is geweest, dit omdat het totaal geen meerwaarde heeft op de verhaallijn. Ook hebben ze weinig veranderd aan het de gameplay, maar die was natuurlijk al goed. Maar iets meer aandacht besteden aan de gameplay, zoals het vastplakken aan objecten, was op zijn plaats geweest.

Desalniettemin zit het weer ongelofelijk goed in elkaar en je zult de hele tijd op het puntje van je stoel zitten! Voor de fanatiekelingen onder ons, laat je niet kennen als je het spel op Casual hebt gespeeld, probeer dan maar direct Insane… De grote verbeteringen in de AI en de graphics zijn de absolute pluspunten van deze game en alles bij elkaar is dit een niet te missen titel voor Xbox 360 eigenaren! Niet overbodig om nog te melden is dat Gears of War 2 een 18+ spel is en dat is gezien de campaign meer dan terecht.

Gears of War 2 is verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 69,99 euro, een aantal winkels verkopen de normale editie voor minder dan 59,99 euro. De Limited Collector’s Edition moet 74,99 euro kosten. Mocht je het eerste deel nog niet hebben gespeeld dan wordt deze samen met Gears of War 2 voor 79,99 euro aangeboden.
9.6
  • graphics, met name lichteffecten en de motion-blurs;
  • gameplay, rambo-style aanvallen werkt bijna nooit;
  • uitstekende vernieuwde multiplayermodi;
  • nieuwe toegevoegde wapens.
  • abrupt einde;
  • heel af en toe korte haperingen bij cut-scenes;
  • teveel onderbrekingen door filmpjes.