1 min

Zakelijk flinke stap voorwaarts

Ook zakelijk heeft Microsoft weer een flinke stap voorwaarts gemaakt met Windows Phone 8.1. Zakelijk valt er namelijk nog erg veel te winnen op de mobiele markt. De laatste maanden zien we steeds meer beveiligde oplossingen opduiken om smartphones op een veilige manier binnen bedrijven te gebruiken. Zo kwam Samsung onder meer met Knox (review) op de proppen. Er zijn ook nog een hoop bedrijven waar nog steeds met BlackBerry’s diensten wordt gewerkt vanwege de uitgebreide managementtools.


Microsoft heeft zakelijk natuurlijk al enorm veel te bieden met alle andere producten die het bedrijf in huis heeft. In Windows Phone 8.1 zijn de uitbreidingen op zakelijk gebied redelijk fors. Zo biedt Windows Phone eindelijk ondersteuning voor VPN-verbindingen. Ook is het aantal ondersteunde MDM-policies flink uitgebreid, waardoor smartphones beheersbaar worden voor systeem- en netwerkbeheerders. Zo kunnen toestellen op afstand worden gewist en kunnen wachtwoorden worden aangepast.

Andere uitbreidingen zijn Enterprise WiFi-ondersteuning, mailencryptie, toegang tot bedrijfsinformatie achter de firewall met App Aware. We hebben de zakelijke mogelijkheden van Windows Phone 8.1 nog niet echt kunnen testen, maar Microsoft heeft aangegeven dat het daar meer aandacht aan gaat besteden zodra Windows Phone 8.1 breed beschikbaar is. Een uitgebreide bespreking bewaren we dus voor later.