Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

Met Kaspersky Internet Security ben je verzekerd van een goede beveiliging van je pc en je privégegevens. De software is gedurende 30 dagen gratis te proberen. Na die termijn schakelt de software zichzelf uit. Dit is een beetje drastisch en jammer want sommige andere antiviruspakketten kiezen ervoor om nog wel te blijven werken na de probeerperiode, alleen zonder de mogelijkheid om nieuwe updates te downloaden.

Kaspersky Internet Security komt goed uit de test en geeft je het gevoel alles onder controle te hebben vanwege het arsenaal aan beveiligingstools. Het ontbreken van een wachtwoordmanager bij dit pakket is wel jammer, maar gelukkig zijn daar voldoende andere alternatieven voor zoals Lastpass, Roboform en Keepass. Overigens is de wachtwoordmanager van Kaspersky zelf ook gratis te downloaden.

Internet Security 2016 lijkt het beste te werken op Windows 8.1 en Windows 10 omdat de belasting van je pc met Windows 7 iets groter is. Zeker geen groot probleem, maar wel iets om in het achterhoofd te houden als je met Windows 7 werkt.
9.7
  • Scoort uitstekend;
  • Werkt snel;
  • Smartphone-beveiliging inbegrepen;
  • Werkt minder vloeiend op Windows 7;