Control panel

Een ander belangrijk punt van een router is natuurlijk het control panel. Hoe makkelijk is de router te configureren, hoe ziet het eruit, welke mogelijkheden worden er nog meer geboden? Is dit voor iedereen in te stellen of moet je toch wat meer verstand ervan hebben dan de gemiddelde consument. Allemaal zaken die belangrijk zijn in een control panel van een router.

Wanneer we naar het control panel van de Belkin kijken zien we als eerste dat de menu’s een vrij simpele vormgeving kennen. De lijst met hoofdpunten draagt net als de router zelf de kleur grijs. Het veld waar de instellingen gewijzigd kunnen worden zijn wit. Hierdoor oogt het geheel erg rustig en overzichtelijk.In het openingsscherm bied Belkin direct zo ongeveer alle informatie die je wilt weten. Zo vind je informatie over internet instellingen, lan-instellingen en welke features er actief zijn.


Links in het menu zijn de verschillende hoofdcategorieën te vinden welke dik gedrukt zijn, met daaronder de instellingen. Ondanks dat het er op het eerste oog wat onoverzichtelijk uitziet is dit eigenlijk helemaal niet zo. Uit onze praktijkervaring blijkt dat je bij deze Belkin router snel de instellingen kan vinden die je zoekt. Bij andere routers moet je vaak eerst door enkele andere schermen heen navigeren voordat je de instellingen vindt die je zoekt.De menu’s van de Belkin zijn vrij uitgebreid en de router zelf kent genoeg ondersteuning voor hedendaagse technieken en kan daarom goed mee komen in een gemiddeld huishouden met een gameconsole, NAS en verschillende computers. De Belkin beschikt daarnaast ook nog over bijvoorbeeld guest control en Torrent Genie.