Conclusie

De Belkin router had een zeer goede router kunnen zijn, alleen Belkin heeft duidelijk een paar steken laten vallen. Om te beginnen is het design van de router op zich prima. Het enige probleem is dat er geen status ledjes in zijn verwerkt en het onmogelijk is om de router op te hangen of te monteren in bijvoorbeeld de meterkast.

Het control panel is overzichtelijk en is voor de meeste consumenten redelijk makkelijk in te stellen. Het design is vrij simpel en had zeker beter gekunnen maar voor een doeleinde als router configuratie voldoet het prima. Ook biedt het control panel voldoende extra’s voor de mensen die net iets meer verwachten of willen van hun router, bijvoorbeeld torrents downloaden, het aansluiten van een externe schijf of printer.

Als we gaan kijken naar de prestaties dan zien we dat de router zowel draadloos als via de LAN-verbinding vrij aardig scoort. De router scoort gemiddeld en af en toe bovengemiddeld.

Het grootste probleem van deze router en waar we dit model zwaar op afrekenen is de WAN-poort. Het lijkt hier te gaan om een echte ontwerpfout, dit model van Belkin moet het beste zijn, het zogenaamde high-end model. Alleen de WAN-snelheid komt niet hoger dan 59 Mbit/sec. Hierdoor is deze router ongeschikt voor alle grote en dikke internet verbindingen. Zoals de duurderde kabelinternet abonnementen van Ziggo en UPC en niet te vergeten glasvezel.

Om die reden vinden wij deze router dan ook maar matig, als de WAN-poort in orde was geweest waren we zeker voor redelijk tot goed gegaan, maar bij een high-end router hoort nou eenmaal een fatsoenlijke en snelle WAN-poort. Ook voor een prijs van 100 euro mag je een betere wan-poort verwachten!
4.0
  • Volledig;
  • Overzichtelijk control panel;
  • Niet op te hangen;
  • Geen status ledjes;
  • WAN-poort schiet te kort;