Prestaties (2)

De accu van de HP Sleekbook 14 is makkelijk vervangbaar, maar heeft helaas geen grote capaciteit. Het gaat om een vier-cels batterij met een maximale capaciteit van 2390 mAh, dat is net wat meer dan dat de gemiddelde smartphone bevat; weinig dus voor een laptop. Dat is in onze accutest dus ook terug te zien: de Sleekbook 14 houdt het maar 2 uur uit. Dat is net wat minder dan de Acer Aspire S7, maar deze laptop heeft aanzienlijk betere hardware aan boord, wat ook meer van de accu vergt.


De HP Sleekbook 14 heeft een magnetische schijf. Dit soort schijven zijn een stuk goedkoper dan SSD’s, maar leggen het in de regel af op het gebied van inladen van applicaties en het besturingssysteem. Dit zagen we ook al terug in de Storage-test van PCMark 7, waarin de Sleekbook 14 onderaan de lijst scoorde. Ook in Techzine’s eigen opstarttest is dat het geval, maar de resultaten zijn weliswaar bemoedigend: in 13,5 seconde staat de Sleekbook 14 paraat en dat is voor een systeem met een magnetische schijf helemaal niet slecht. Dit resultaat is ongetwijfeld mede te danken aan de weinige bloatware die HP installeert op het systeem.


Dat de Sleekbook 14 ook goed scoort in de temperatuurmetingen in idle- en load-status mag ook geen wonder heten, de Intel Core i3-processor is redelijk zuinig en niet krachtig, waardoor de temperatuurproductie ook onder volle belasting ruim binnen de perken blijft. Dit is prettig, want de kans dat de hardware voortijdig overlijdt door constante hitte in de behuizing is daarom ook relatief klein.
Qua geluidsproductie zit de Sleekbook 14 mooi in het midden van de grafieken. Misschien had HP de temperaturen iets meer op kunnen laten lopen om het systeem in idle-fase stiller te maken, daar heeft het Amerikaanse bedrijf echter klaarblijkelijk niet voor gekozen. De geluidproductie van de Sleekbook 14 is ook alleszins binnen de perken.