2min Devices

Review: Nokia Lumia 820

Prestaties

Systeem


Aangezien alle Windows Phone 8-toestellen beschikken over vrijwel identieke hardware, zijn de verschillen in prestaties ook enorm klein. We zijn dan ook benieuwd hoe dicht de Lumia 820 de 920 weet te benaderen.

Benchmark: Windows Phone: WP Bench – Total


Wellicht is het een opvallend resultaat dat de Lumia 820 hier beter scoort dan de Lumia 920. We hebben de benchmarks dan ook vergeleken en tegelijk nogmaals gedraaid. Het verschil zit hem in de schermresolutie van de Lumia 920, deze is namelijk een stuk hoger dan de Lumia 820. Hierdoor moet de benchmark voor veel meer pixels berekeningen uitvoeren tijdens de grafische test, waardoor de score lager uitvalt. In werkelijkheid zijn de CPU- en geheugenprestaties vrijwel identiek.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


De Antutu-benchmark werkt niet op de Lumia 920, omdat de schermresolutie te hoog is of de verhouding anders is dan op andere Windows Phone-toestellen. Op de Lumia 820 werkt deze wel en laat deze smartphone meteen zien dat het de bovenliggende partij is ten opzichte van de HTC Windows Phone 8X. Maar eerlijk is eerlijk, de schermresolutie van de HTC Windows Phone 8X is nog steeds een stuk hoger dan die van de Lumia 820 en de scores schelen in deze benchmark niet enorm veel.

Grafisch


Zowel de Lumia 920, Lumia 820 als de HTC Windows Phone 8X zijn voorzien van een Adreno 225 GPU. Ook hier zouden de scores elkaar dus niet veel moeten ontlopen. Toch weet de Lumia 820 hier met kop en schouders bovenuit te komen. Natuurlijk speelt wederom de schermresolutie een rol, zodat de Lumia 920 en HTC Windows Phone 8X niet hoog eindigen. Maar als we puur naar een grafische benchmark kijken, is het verschil dus kleiner, dan wanneer meerdere factoren zoals geheugen en CPU de score meebepalen.

Benchmark: Windows Phone: oneBench – Graphics (Intense)