3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (grafisch)

De Satellite U920T-100 heeft de Intel HD Graphics 4000-GPU die ingebouwd is in de Ivy Bridge-processors aan boord. Er is geen aparte videokaart aanwezig en zodoende is het onredelijk om te verwachten dat je de wat zwaardere games op de hoogste instellingen kan spelen. Met de huidige generatie ultrabooks blijft dit gewoon het grootste euvel omdat vrijwel alle systemen vertrouwen op de ingebouwde GPU zodat ruimte bespaard kan worden. Het is daarnaast ook niet mogelijk om voor een meerprijs alsnog een discrete videokaart toe te voegen in het geval van de Satellite U920T-100.

In 3DMark 11 zijn ook zaken als werkgeheugen en opslagmedium van belang, vandaar dat er toch vrij grote verschillen kunnen ontstaan tussen systemen die stuk voor stuk door dezelfde GPU worden aangestuurd. De Satellite U920T-100 weet met 1.084 punten opnieuw de concurrentie niet helemaal bij te benen, maar de verschillen zijn niet ontzettend groot.


Futuremark heeft onlangs een nieuwe 3DMark uitgebracht en deze software zullen we voortaan eveneens gebruiken in onze recensies. Voorlopig staat de Satellite U920T-100 nog in zijn eentje in de lijst, maar daar zal snel verandering in komen.


Unigine Heaven 3.0 is de laatste grafische benchmark die laptops moeten draaien voor de recensies van Techzine. Hier weet de Satellite U920T-100 de XPS 12 van Dell te evenaren, de VAIO Duo 11 van Sony scoorde hier echter opnieuw een stukje beter.


Op grafisch vlak kunnen we wel concluderen dat de Satellite U920T-100 niet de beste van de hybride laptops is. De verschillen zijn echter minimaal en mocht je willen kiezen tussen deze drie laptops dan zou ik niet al te veel waarde hechten aan dit onderdeel.