min

Tags in dit artikel

Conclusie

De Toshiba Satellite U940-100 is een laptop die op weinig aspecten weet uit te blinken. Voor de prijs van 640 euro was dit wellicht ook niet te verwachten, maar persoonlijk vind ik deze laptop desalniettemin toch wat duur voor hetgeen je krijgt. Er zijn goedkopere alternatieven zoals de Sleekbook 14 van HP waarmee je niet al te veel hoeft in te boeten qua prestaties en andere aspecten. Het enige grote voordeel dat de Satellite U940-100 biedt ten opzichte van deze laptop is dat er een hybride schijf in is gebouwd en dat er een jaar extra garantie aan de Toshiba-laptop hangt, wat natuurlijk ook best wel wat waard is.

Ben je dus op zoek naar een goedkope laptop die geschikt is voor huis-, tuin- en keukengebruik, dan is de Sleekbook 14 van HP financieel gezien in eerste instantie de betere keuze, mits de hardware niet vroegtijdig de geest leeft, waarover niet heel veel zinnigs te zeggen is. Speel je het liever op zeker, dan is juist de Satellite U940-100 van Toshiba wellicht een betere keuze, al betaal je dan wel meer dan 150 euro extra voor een hybride schijf en een jaar extra garantie. Wil je juist het beste van Windows 8 kunnen ervaren, dan is de VivoBook S400CA een goede optie, dat is een van de goedkopere ultrabooks met een touchscreen. Het is dan ook een persoonlijke keuze en natuurlijk zwemmen er nog meer vissen in de zee.

De prijs, die in mijn ogen te hoog is, is het enige wat de Toshiba Satellite U940-100 in de weg staat voor een medaille. Zelfs met een hybride schijf en twee jaar garantie is dit geen product waar ik meer dan 600 euro voor neer zou leggen. Toshiba zou er goed aan doen om de prijs wat te laten zakken, om dit een serieuze concurrent voor de Sleekbook 14 van HP te maken. Door het gemis van een touchscreen kan deze laptop sowieso niet op tegen de VivoBook S400CA van Asus.
7.0
  • Hybride schijf;
  • Touchpad;
  • Stille en goede koeling;
  • Geen touchscreen;
  • Niet goedkoopste qua hardware;