Conclusie

HP’s Pavilion Sleekbook 15 is de grotere broer van de Pavilion Sleekbook 14, maar gaat er maar op enkele punten een klein beetje op vooruit. Het belangrijkste punt is dat het scherm een extra inch meet, maar helaas blijft de resolutie hetzelfde. Hoewel je dus een groter scherm hebt, is het ook een minder groot scherm.

Verder is de processor beter en bevat het toetsenbord een numeriek gedeelte en daarmee zijn de wijzigingen al wel zo’n beetje opgesomd. De processor zorgt overigens wel voor betere prestaties, terwijl de accuduur in onze test exact hetzelfde blijft in vergelijking met de Sleekbook 14. Helaas is die accuduur in vergelijking met andere laptops wel erg kort. Daar komt nog een touchpad met zeer matige multitouchondersteuning bovenop. Dat laatste vormt een heel slechte combinatie wanneer gebruik wordt gemaakt van Windows 8.

Voor een prijs van 550 euro biedt HP een laptop aan die de klus klaart voor de gemiddelde huis-, tuin- en keukengebruiker. Een beetje internetten, tekstverwerken en video’s bekijken is voor deze laptop echt geen probleem. Voor de zware taken zoals intensieve foto- en videobewerking kan je wel beter uitkijken naar een alternatief met beter hardware.

Hoewel het hier niet per definitie gaat om een ultrabook omdat er niet aan alle voorwaarden wordt voldaan is het wel zo dat de HP Sleekbook 15 lekker dun is, wat natuurlijk wel zo prettig is en in mijn ogen ook één van de belangrijke aspecten van een ultrabook is.

Net als bij de Sleekbook 14 is ook bij deze laptop de prijs/kwaliteitsverhouding in orde. Je betaalt relatief weinig voor deze laptop, maar voor de eenvoudige taken is dit een goed systeem. Wel vind ik de Sleekbook 14 persoonlijk fijner, dankzij het iets scherpere scherm. De betere processor doet het ‘m niet voor mij omdat het desondanks toch een eenvoudig systeem blijft. Als je veel onderweg bent of hoe dan ook vaak zonder een stopcontact zit kan je overigens beter verder kijken.
7.0
  • Prijs/kwaliteitsverhouding;
  • Geluid is redelijk goed;
  • Relatief weinig bloatware;
  • Betere prestaties dan Sleekbook 14;
  • Groter scherm..
  • ..maar minder scherp dan van Sleekbook 14;
  • Accu;
  • Touchpad;