3min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (grafisch)

De VAIO T13 beschikt net als veel andere laptops enkel over de Intel HD Graphics 4000-GPU. Dat is een chip die standaard in de derde generatie van de Core-processors is ingebouwd. Dit is geen hoogstaande technologie en kan niet vergeleken worden met een discrete videokaart qua prestaties. We hoeven dan ook geen wonderen te verwachten op deze pagina.

Het valt wel op dat de VAIO T13 ondanks de gelijke GPU relatief laag eindigt in de 3DMark 11-benchmark. Veel goedkopere systemen zoals de HP Sleekbook 15 (review) weet er in deze test toch een hogere score uit te persen.


Datzelfde beeld komt ook terug in de Cloud Gate-test van 3DMark, waar de Sleekbook 15 de VAIO T13 opnieuw op afstand weet te houden. Omdat we deze test sinds kort in gebruik hebben is hier nog weinig vergelijkingsmateriaal op het moment van schrijven.


De Unigine Heaven-tests vormen het dieptepunt voor de VAIO T13. Zowel in versie 3.0 als 4.0 weet de laptop zich niet los te worstelen van de laagste positie, met scores van respectievelijk 14 en 10,1 frames per seconde.