Prestaties (Systeem & CPU)

Systeem


In de AnTuTu Benchmark worden de CPU, GPU, I/O en RAM aan een test onderworpen. Deze onderdelen krijgen allen een individuele score, die vervolgens weer een eindscore opleveren. Het komt toch enigszins onverwachts dat de HTC One zijn directe concurrentie van Samsung en Sony weet af te troeven in deze test. In AnTuTu zijn de topmodellen van HTC en Samsung zeer aan elkaar gewaagd, ze wisselen elkaar af als best presterende toestel, de Xperia Z komt er nergens aan te pas en moet afhaken.

De HTC One haalt de topscore in de CPU- en GPU-tests, de Samsung Galaxy S4 behoudt de kroon in de I/O- en RAM-test, het verschil in deze twee tests is echter miniem. Uiteindelijk levert het voor de One een hogere totaalscore op.


CPU


In de CPU-test pakt de HTC One dus voorlopig de kroon, het verschil met de Galaxy S4 is klein. De twee smartphones draaien op dezelfde processor, maar wat het verschil opvallend maakt is dat de processor in de Galaxy S4 een hogere kloksnelheid heeft meegekregen, wat in de resultaten niet naar voren komt.


In BenchmarkPi moet de HTC One voor het eerst zijn meerdere erkennen in de Samsung Galaxy S4. In deze test worden smartphones bevolen om het getal Pi te berekenen, de eindscore is de tijd die daartoe benodigd is. De HTC One heeft net wat meer tijd nodig dan zijn directe concurrent.