Conclusie

Al met al kunnen we stellen dat er eigenlijk maar één reden is om de Samsung Galaxy S4 te verkiezen boven de gemiddelde concurrerende smartphone en dat is de zoomlens. De Galaxy S4 Zoom is wat betreft de camera de beste smartphone die we tot nog toe getest hebben.

Echter, zelfs de lens weet ook nadelen met zich mee te brengen, denk bijvoorbeeld aan het gewicht en de afmetingen van het toestel. Kort gezegd is dit gewoon nog niet de ideale combinatie van smartphone en digitale camera. Er moeten betere oplossingen komen om goed in te zoomen met je smartphone. Wellicht heeft Sony goud in handen met de onlangs aangekondigde externe lenzen die je op je smartphone kan plaatsen.

De Galaxy S4 Zoom maakt weliswaar betere foto’s dan de gemiddelde smartphone, maar ik zou het niet het beste van twee werelden kunnen noemen, gezien de nadelen. Bovendien, als je de goede camera even buiten beschouwing laat, houd je niets meer dan een zeer matig toestel met zwakke hardware en weinig opslagruimte over. Ik vind deze smartphone dan ook het Galaxy S4-predikaat onwaardig.

Ik kan me alleen maar voorstellen dat het Samsung’s doel was om de nood voor een digitale camera overbodig te maken, maar is het jammer dat het bedrijf daarin slechts deels is geslaagd. De Koreanen kwamen immers op de proppen met een apparaat dat ook gewoon erg veel nadelen kent.

Alleen voor mensen met zeer specifieke wensen is de Galaxy S4 Zoom een geschikt product, anderen kunnen beter nog even vasthouden aan een digitale camera en wachten op de echte doorbraak waarbij werkelijk het beste van twee werelden wordt gecreëerd.
7.1
  • Smartphone met zoomlens;
  • Goede camera..
  • ..maar geen goede smartphone;
  • Afmetingen en gewicht;
  • Prestaties;
  • Scherm;
  • Niet goed genoeg voor Galaxy S4-predikaat;