Conclusie

Het is geen onlogische stap van Samsung om ervoor te kiezen het Galaxy S4-topmodel uit breiden met de Galaxy S4 mini, de Galaxy S4 Zoom en de Galaxy S4 Active uit dit artikel. Met de Galaxy S4 Active heeft Samsung een ware troef in handen wat betreft een high-end smartphone die ook nog eens stof- en waterbestendig is.

Hiermee wordt handig ingespeeld op de wensen van de consument die net wat meer eisen stelt aan een stof- en waterbestendig toestel, deze hadden in het verleden nogal eens een stoffig imago. Door Sony werd recentelijk bewezen dat een waterdicht toestel ook een modern high-end smartphone kan zijn, dankzij de Xperia Z, Xperia ZR en meer recentelijk de Xperia Z1.

De concessies die Samsung heeft gedaan om de Galaxy S4 Active stof- en waterdicht te krijgen vallen naar mijn mening mee. De kleuren op het TFT-scherm zijn naar mijn idee iets minder diep dan op het AMOLED-scherm van de Galaxy S4. De camera maakt ‘ondanks’ de 8 megapixels prima foto’s en Full HD-video’s.

De prijs/kwaliteitverhouding acht ik dik in orde wanneer je deze vergelijkt met die van de concurrenten. Zo zijn de waterdichte Sony Xperia Z en Xperia ZR inmiddels iets milder geprijsd, maar deze weten ook minder goed te presteren. Dit komt mede door het feit dat de Galaxy S4 Active intern vrijwel een kloon is van de goed presterende Galaxy S4.

Samengevat komt het erop neer dat de Galaxy S4 Active zeer geschikt is voor degene die graag een high-end smartphone wil die ook te gebruiken is in een wat ruigere omgeving. De Sony Xperia Z1 blijft hierin vooralsnog wel de te kloppen partij.
8.1
  • Stijlvol, robuust uiterlijk;
  • Goede camera;
  • Praktisch onderwater;
  • Had steviger gemogen;
  • Slechte speaker;
  • Batterijduur;