min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hardware

Het Schermpje:


De Creative Zen Micro beschikt over een LCD scherm. Het is een heel duidelijk schermpje met zwarte letters op een met wit verlichte achtergrond. De toetsjes worden met blauw licht verlicht.


Bediening:

Ook de Zen Micro beschikt over een touchpad. Deze is wel wat irritant de eerste keer, maar hij went snel. Scrollen zal daarna geen problemen meer opleveren. Je hoort ook een klein klikje tijdens het scrollen, maar dit kun je uitzetten. Tevens kun je de gevoeligheid van het Touchpad instellen. De Zen Micro beschikt maar over één knop, dat is de schuifknop voor "aan/uit" en "hold"

HDD:

De Zen Micro heeft een capaciteit van 5 GB. Hij maakt gebruik van een harde schijf. Als je goed luistert, dan hoor je de harde schijf draaien. Klein nadeel is dat het laden van een lang liedje, wat langer duurt. Ik zelf ondervind hier geen last van.

Als je meerdere nummers in een playlist hebt staan, dan spelen de nummers achter elkaar af zonder tussenpauzes. Dit is toch wel een voordeel. Als je muziek hebt draaien, vervolgens zet je de Micro uit en weer aan, dan begint hij te spelen vanaf het punt waar hij gebleven was.

Radio/FM:

De Creative Zen Micro heeft ook een radio ingebouwd. Dit was ook een van de redenen, waarom ik de Micro kocht. Het ontvangst is redelijk, maar sommige zenders zijn heel helder! De minder bekende Radiozenders, Xfm bijvoorbeeld, worden wel ontvangen, maar wel met een vage ruis erachter.

Je kunt handmatig scannen en gevonden zenders opslaan als presets en je kunt hem ook laten ‘autoscannen’. Hij zoekt dan zelf naar zenders die goed te ontvangen zijn en hij slaat ze op als presets.

Oordoppen:

Bij de Zen Micro worden Creative oordopjes meegegeven. Ze zitten erg fijn in de oren. Er zitten een soort van kussentjes over de oordopjes heen. Normaliter zou ik die eraf halen, maar deze zitten echt fijn! De oordopjes zijn dus zeker een pluspunt.

Afspelen:

Ik heb de Zen Micro alleen met de bijgeleverde oordopjes kunnen testen. De Zen Micro heeft echt uitstekende geluidskwaliteit. Mijn muziekstijl is vooral hardcore, maar ik heb nog geen gekraak kunnen ontdekken.

Om de Micro te laten passen bij jouw muziekstyle, kan je ook nog een eigen equalizer instellen. Je hebt de keuze uit 9 EQ’s:
  • Eigen EQ
  • Akoestisch
  • Klassiek
  • Disco
  • Jazz
  • New Age
  • Pop
  • Rock
  • Vocaal


Opnemen:

De Micro heeft ook de mogelijkheid om dingen op te nemen. Zo kan je een stuk van de radio opnemen of je kan hem gebruiken om een interview op te nemen. Buiten opname starten, pauzeren en stoppen, kan je ook opnames hervatten. Deze 4 functies samen maken het opnemen wel heel simpel. De geluidskwaliteit is uitstekend, alleen bij het opnemen van stemmen is er wat ruis aanwezig.