3min

Camera

Microsoft heeft gekozen voor een 20 megapixel-camera aan de achterzijde met een ZEISS-lens van Sony en Nokia’s PureView-technologie. De camera kan daarnaast ook video’s opnemen in Full HD (1920×1080 pixels), hoewel de camera en de hardware technisch in staat zijn om ook in Ultra HD video’s op te nemen mist hiervoor nog de ondersteuning in Windows Phone 8.1. Gezien het aantal Ultra HD-televisies in de Nederlandse huiskamers nog erg beperkt is gaan we hier nog geen minpunt van maken.


Op de Nokia Lumia 930 zitten zoals wel vaker meerdere camera-apps. De belangrijkste apps zijn de Camera-app van Windows Phone en de Nokia Camera-app. De laatste maakt gebruik van Nokia’s PureView-technologie en kent wel enkele opties die je kan wijzigen, maar geen verschillende standen.

De normale Windows Phone Camera-app heeft wel verschillende standen, zo kan je bijvoorbeeld de camera in sportstand zetten, zodat bewegende objecten beter en makkelijker gefotografeerd kunnen worden.

Foto’s


Na het bekijken van de foto’s ben ik eigenlijk erg tevreden, opnieuw laat Nokia zien dat het met de PureView-technologie en een hele degelijke camerasensor van Sony mooie foto’s kan maken. Ook is de camera redelijk snel en schiet je vrij makkelijk een paar goede foto’s. De aanwezige cameraknop op de zijkant van het toestel zorgt er natuurlijk ook je snel de app kan starten en een foto kan schieten.

1: Geen belichting, zonder flitser, 2: Met flitser

Zoals te zien is in bovenstaande foto’s kan je met de Lumia 930 een prima foto schieten in een donkere omgeving. De Lumia weet dit met de PureView-technologie goed te compenseren.

3: Beweging, 4: Binnen, matige belichting

We hebben weleens een betere foto gezien van de bewegende carrousel, maar klagen hoeven we zeker niet. Dit is een redelijk resultaat. Ook de foto van het schilderij in de gang komt redelijk uit de verf. Deze gang heeft eigenlijk geen ramen en moet het voornamelijk hebben van TL-verlichting, niet de beste verlichting voor het maken van een foto.

5: Van dichtbij, 6: Iets verderaf

Ook van dichtbij komt de Lumia 930 goed uit de verf en iets verder blijven we de details goed zien. Bij de foto’s van de stenen hebben we al regelmatig meegemaakt dat veel kleur verdween uit de foto. Op deze foto zien we toch veel verschillende kleuren.

7: Van enige afstand, 8: Omgeving

Op de linker foto is te zien dat wit is ook echt wit is, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de foto. Recent hebben ze de weg voor ons kantoor onder handen genomen en is deze opnieuw bestraat en geasfalteerd. Hierdoor zien we aan de rechterkant nu ook een wat kleurrijkere foto.
9: Van grote afstand, 10: Zelfde afstand, ingezoomd

Bovenstaande foto’s zijn ook in een hele hoop reviews terug te vinden. Het digitaal inzoomen is op dit toestel redelijk beperkt. Hierdoor blijft de kwaliteit van de ingezoomde foto ook redelijk goed.

Als ik alle foto’s tezamen moet beoordelen, dan kom ik tot de conclusie dat Microsoft een hele goede prestatie heeft afgeleverd. Eigenlijk scoort de Lumia 930 op alle foto’s bovengemiddeld tot zeer goed.

Video’sUiteraard heb ik ook een video-opname gemaakt, waarop te zien is dat de auto’s redelijk vloeiend voorbijrijden. Windows Phone ondersteunt op dit moment nog geen opnames in een 4K-resolutie. De video is dan ook opgenomen in Full HD met 1920 x 1080 pixels en het eindresultaat is zeer redelijk. Ik ben alleen niet helemaal tevreden over het geluid, want je hoort de wind en met drie microfoons vind ik eigenlijk dat dat weggefilterd had moeten worden.