2min

Hardware en specificaties

Zoals eerder vermeld heeft HTC niet alles uit de kast getrokken wat betreft het gebruikte scherm, maar de overige componenten zijn wel degelijk hoogstaand. Zo heeft het bedrijf gebruik gemaakt van de allernieuwste Qualcomm Snapdragon chip, de Snapdragon 810. Deze octa-core chip brengt wederom een flinke prestatieverbetering met zich mee en zou ook een stuk beter moeten omgaan met de accuduur van het toestel.

Door gebruik te maken van vier energiezuinige Cortex-A53 rekenkernen met een kloksnelheid van 1,5 GHz en vier krachtige Cortex-A57 rekenkernen met een kloksnelheid van 2,0 GHz moet het toestel aan de ene kant zeer energiezuinig zijn als er weinig van het toestel wordt gevraagd maar aan de andere kant enorm krachtig zijn op de momenten dat dat nodig is. Uiteindelijk ligt de kracht van een dergelijke chip in hoe goed deze op het juiste moment rekenkernen kan in- of juist uitschakelen. Verder bevindt zich in de Snapdragon 810-chip ook nog een Adreno 430-GPU voor de grafische prestaties.


HTC heeft gekozen om de Snapdragon-chip te ondersteunen met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is echter ook nog uitbreidbaar via een microSD-kaartje dan aan de zijkant in het toestel kan worden gestoken. Er worden SD-kaartjes ondersteunt met een maximale opslagcapaciteit van 128GB.

Als we naar de specificatielijst kijken van de HTC One M9 zien we dat HTC ook heeft gekozen voor Corning Gorilla Glass 4, dat is op dit moment de beste bescherming die een smartphone-scherm kan hebben. Verder zijn in de Snapdragon-chip de laatste technologieën gestopt zoals Bluetooth 4.1, WiFi a/b/g/n/ac dual-band, NFC en LTE (4G). Zoals eerder vermeld heeft HTC gekozen voor een 20,7 megapixel camera aan de achterzijde en aan de voorkant is de 4 megapixel ultrapixel van vorig jaar geplaatst. Verder zijn aan de voorkant nog twee speakers te vinden voor stereo-geluid en HTC Boomsound-technologie.

Specificaties


Model
Merk HTC
Model One M9
Hardware
Chipset Qualcomm Snapdragon 810
Processor Quad-core Cortex-A53
Quad-core Cortex-A57
Kloksnelheid processor 1,5 GHz
2,0 GHz
Grafische processor Adreno 430
Opslag & geheugen
Interne opslag 32GB
Vrije ruimte 20GB
Micro SD-poort
RAM 3GB
Display
Schermgrootte 5 inch
Bescherming Gorilla Glass 4
Schermtype LCD3
Schermresolutie 1080 x 1920 pixels
Pixeldichtheid 441 pixels per inch
Connectiviteit
Ondersteuning voor 4G
Ondersteuning voor 4G+
Bluetooth
NFC
Infrarood
Draadloos laden ingebouwd
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Aansluitingen micro USB 2.0
Audio Dubbele microfoon, stereospeakers
Camera
Resolutie primaire camera 20,9 megapixel
Flitser
Slowmotionvideo’s
Full HD (1080p) @ 30FPS
Ultra HD (2160p) @ 30FPS
Optische fotostabilisatie
Optische videostabilisatie
Front facing camera (4 megapixel / ultrapixel)
Software
Besturingssysteem Android 5.0 Lollipop
Accu
Batterij Li-Ion 2840 mAh
Spreektijd 25 uur
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 144.6 x 69.7 x 9.6 mm.
Gewicht 157 gram
Beschikbare kleuren Zilver/goud en grijs
Waterdicht