2min

Tags in dit artikel

, ,

Functionaliteit

Het is initieel even zoeken, maar de AOC heeft een zeer uitgebreid on-screen menu dat fijn en overzichtelijk is in de bediening. Dit menu wordt aangeroepen met een kortstondige druk op de multifunctionele joystick achterop de monitor. Met deze joystick navigeer je intuïtief en overzichtelijk door de vele instellingen. Deze stick kent ook een paar zogenaamde ‘hot keys’. Wanneer we de stick, zonder naar het menu te gaan, naar links bewegen kunnen we de Clear Vision functie inschakelen. Deze functie zorgt voor een hoger dynamisch contrast. Bewegen we de joystick naar rechts, dan kunnen we snel het volume van de ingebouwde luidsprekers regelen. Bewegen we de stick naar boven, dan kunnen we snel de gewenste ingang kiezen. Door naar beneden te bewegen, activeren we het eco-menu. In dit menu kan de gebruiker snel het verbruik aanpassen aan de applicatie die op dat moment wordt gedraaid.
Slim een eenvoudig bedienen
Wanneer we de joystick kortstondig indrukken wordt de hotkey-optie geannuleerd. Wanneer er geen ingangssignaal wordt aangeboden, of wanneer we de knop langdurig ingedrukt houden, schakelt de monitor naar stand-by. Deze manier van bediening werkt eigenlijk best lekker en hoeven bij het wijzigen van een instelling niet telkens naar de leesbril te grijpen om het juiste knopje voor die ene setting te identificeren.
Genoeg in te stellen
De monitor heeft twee ingebouwde luidsprekertjes, zodat er geen losse speakers op het bureau hoeven te worden geplaatst. Prachtig. De kwaliteit laat, gezien de grootte van de luidsprekers, enigszins te wensen over. Stemgeluid wordt daarentegen helder en goed verstaanbaar weergegeven, dus voor Skype toepassingen zijn deze speakers prima geschikt.

Software

We moeten bekennen dat we ons initieel een breuk hebben gezocht naar de bediening van alle functies, omdat de handleiding inclusief de handige e-Saver, e-Menu en Screen+-software enkel op cd wordt meegeleverd. En dat in 2018. De software zoeken we tevergeefs op de supportpagina van deze monitor, maar helaas. Onvindbaar. De handleiding is overigens in maar liefst 21 talen te downloaden. Opmerkelijk, want de taalkeuze in het OSD tikt net de zestien aan. En dit vinden we eerlijk gezegd al best uitgebreid. Ondanks de monitor volledig plug-n-play is, worden er ook additionele drivers ter download aangeboden. Top. Helaas verschaft de fabrikant niet heel veel informatie over welke drivers er voor welk besturingssysteem beschikbaar zijn.