CA eTrust

CA eTrust Internet Security Suite 1.053
Dit is een suite die op meerdere punten uitblinkt. De firewall, antivirus en antispam zijn ongeveer even goed. De spywareprotectie en webcontentfiltering is misschien iets minder. Deze suite is wel los opgebouwd, dus vier iconen in de taakbalk is heel normaal bij deze suite. Dit alles wordt beheerd door het eTrust Internet Security Centre.

De firewall, gebaseerd op die van ZoneAlarm (maar dan zonder Tripple defense), is waterdicht. Daar valt weinig over te vertellen. De K9-bescherming blokkeert spyware en virussen die via ActiveX binnenkomen. Toen er getest werd hoe de Pestpatrol werkte, kreeg deze hulp van de andere programma’s in de suite. De antivirus stopte twee spywareprogramma’s en de K9-bescherming voorkwam dat twee programma’s via ActiveX binnenkwamen.

Antispam heeft geen enkel veilig bericht vals gemarkeerd. Slechts vier procent van de spam kwam in de inbox, een handige functie is het trainen van het programma op binnenkomende mails. De firewall biedt nog een extraatje op mailgebied, je moet bij attachements eerst twee keer bevestigen dat je het bestand écht wil openen.

Dit is zeker een waardevolle Security Suite. De meeste programma’s zijn even goed, ZoneAlarm is net even beter vanwege de Tripple defense. Maar dat is dan ook alles. De spyware is redelijk, de antivirus, firewall en antispam zijn voortreffelijk.