2min

Tags in dit artikel

, ,

In gebruik

In gebruik


In het begin ben je misschien wat overweldigd door de vele aansluitingen aan het uiteinde van de draad, maar de QPAD MK-80 is zeer eenvoudig aan te sluiten en gebruiksvriendelijk. Standaard zit er een PS/2-aansluiting op. Mocht je computer niet over zo’n aansluiting beschikken, bijvoorbeeld omdat je op een laptop werkt, dan kun je gebruik maken van de bijgeleverde PS/2 naar USB converter.



Zoals eerder aangegeven beschikt het toetsenbord over twee USB-poorten, om deze te gebruiken moet je echter een aparte USB-kabel in je computer prikken. Deze kabel staat dus los van de aansturing van het toetsenbord. Iets wat in onze optiek beter had kunnen worden geïntegreerd in één kabel. Nu bestaat de kabel uit een USB, PS/2, microfoon en speaker aansluiting. Dat had er één minder kunnen zijn, al was dat wellicht technisch niet haalbaar, gezien het stroomverbruik van de ledverlichting.



Om de microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting op het toetsenbord te gebruiken, moet je de twee 3.5 mm jacks aansluiten op je computer. Dit lijkt misschien omslachtig maar is het niet. Hierdoor heb je minder draad nodig vanaf je microfoon en hoofdtelefoon, waardoor je minder met draden zit te knoeien en niet snel draad te kort zal komen.

Een ander minpunt aan dit toetsenbord zijn de harde toetsaanslagen. Het is dan ook raadzaam om vooraf te testen of je dit prettig vindt om mee te werken of niet. Anders is het jammer dat je meer dan honderd euro betaalt voor een toetsenbord waarmee je niet fijn kunt werken. Ook het geluid dat de harde toetsaanslagen produceren is wat meer dan je mogelijk gewend bent van een toetsenbord.