2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Inleiding

Een van de grootste concurrenten van de FIFA-serie was ooit Pro Evolution Soccer (PES). Helaas begin je duidelijk te merken dat PES veroudert, terwijl FIFA juist beter en mooier wordt. Omdat FIFA en PES beide rond dezelfde tijd uit zijn gekomen en ze allebei over voetbal gaan, zal ik in deze review PES 2012 deels vergelijken met FIFA 12.

De PES-serie is bijna net zo oud als de FIFA-serie. Het grote verschil is dat PES gemaakt wordt door de Japanse Konami en FIFA door het Amerikaanse EA-games. PES is begonnen met de naam International Superstar Soccer in 1994. Sinds dat jaar komt er jaarlijks een spel uit van deze voetbalserie tot op de dag van vandaag. Tot een paar jaar geleken leek het erop dat PES beter was dan FIFA. EA-games heeft alle zeilen bijgezet en weet met FIFA 12 toch weer de overhand te nemen. Gelukkig kent ook PES weer een paar vernieuwingen, maar je kan nu toch goed de verschillen merken tussen de twee voetbalseries.



Met nog even de review van de vorige PES gelezen te hebben, begon ik met het spelen van het nieuwe deel. Ik merkte direct dat ik vrijwel dezelfde mening heb als Johan Top die PES 2011 heeft bekeken. Het spel komt erg houterig over, grafisch ziet het er niet echt geweldig uit en ook de gameplay heeft veel nadelen. Voor de mensen die deze serie op de voet volgen, kunnen wij al verklappen dat er weinig verschil is met het vorige deel. Dit is erg jammer, omdat PES erg achteruit is gegaan na 2009 en we toch wel gehoopt hadden op een weer wat beter vervolg.

Table of contents