2min

Tags in dit artikel

, ,

Yahoo! Messenger

Naam: Yahoo! Messenger
Producent: Yahoo!
OS: Windows 95/98/Me/NT/2000/XP; Macos 8.x/9.x/X, Unix in de formaten: RPM .tar.gz .deb i386.rpm i586.rpm sparc.tgz en .tgz; Java
Netwerk: Yahoo! Messenger
Downloads: Windows, Mac, UnixBSD (Linux), Java
Een IM van het overbekende internetnetwerk Yahoo!. In de messenger zelf zie je dat terug in tabs die je naar bepaalde yahooinfo brengen. Een groot voordeel is dat Yahoo voor bijna elke os is, hij is er ook in Java dus eigenlijk draait hij op alles. Hoewel veel van de leuke features alleen voor Windows zijn.

Bij Yahoo! Messenger moeten we die messenger niet al te letterlijk nemen. Natuurlijk zit er ook een (goede) messenger in het pakket. Het programma is opgedeeld in zogenaamde tabs: Messenger, het weer, nieuws, de beurs, sport etc. Hier kun je van alles recent bijhouden. Erg handig vinden ook wij van Tweakzone, het werkt uitstekend. Het Messenger gedeelte is simpel en overzichtelijk. Het ziet er niet vreselijk mooi uit, maar dat is te veranderen (alleen op windows). Yahoo! heeft de zogenaamde IMVironments, dit zijn niet zomaar skins maar dit zijn drastische veranderingen. Het heeft zijn eigen plaatje en manier van chatten en soms ook nog met zijn eigen features. Verder heeft Yahoo! Messenger een groot assortiment aan smilies die precies laten zien wat jij voelt. Een erg groot voordeel aan Yahoo! Messenger is dat het volledig compatible is voor elke os, dit geeft alle mensen een kans om Yahoo! eens te proberen. Yahoo! Messenger is uitstekend voor zakelijk gebruik maar ook erg goed voor gebruik voor het plezier.



Yahoo! Messenger onder Windows, onderaan zijn de tabs te zien


Yahoo! Messenger onder Windowmaker (Linux)


Yahoo! Messenger onder MacosX


En ook voor de Handheld


Een IMVironment


Lees op Yahoo! Messenger ook de beurzen